Over narcistische persoonlijkheidsstoornis

December 17

Een persoonlijkheidsstoornis is een consistent patroon van overtuigingen, gedachten en gedrag die een veroorzaken te benaderen anderen vaak in een schrijnende wijze, ongepast op de context en de cultuur. Mensen zich gedragen op een wijze die strookt met de rollen ze bepalen zichzelf en anderen te houden in de samenleving, samen met de manier waarop die ze denken de wereld te laten functioneren dat. Een persoon met een ongeordende persoonlijkheid is aangesloten op een positie die disfunctionele gezonde interactie.

Narcisme

Narcisme verwijst naar dergelijke een aandoening, gekenmerkt door zowel een opgeblazen gevoel van eigendunk en een compleet gebrek aan empathie voor anderen. Narcistische mensen doorgaans zijn volledig zelf-dienend, zich niet bewust van om het even wat bestaande buiten hun eigen behoeften en perspectief. Ze vereisen constante tekenen van goedkeuring van anderen en zijn bang bij de gedachte van afwijzing. Hoewel het verschijnen van sterke en stevige, opereren narcisten vanuit een paradigma, geworteld in angst en een gevoel van kwetsbaarheid waardoor eerlijke interactie.

Relaties

Narcisten minimaliseren anderen. Ze schrikken en kleineren die dat zij als minderwaardig achten. Een narcist conceptualiseren niet mensen naast zichzelf als individuen met hun eigen doel, gedachten of keuzes. Niet in staat verder te kijken dan zijn eigen behoeften, hij is snel om te profiteren van die in zijn aanwezigheid die kwetsbaar zijn. Een narcist zal grondig negeren de gevoelens en verlangens van intieme partners, en verwachten metgezellen gewoon volgen wat hij van plan is. Een narcist is niet in staat om echte intimiteit en vindt moeilijk relaties onderhouden.

Op het werk

Narcisten gemakkelijk worden jaloers op andermans prestaties en paranoïde van hun bedoelingen. De mogelijkheid om een win/win-scenario na te streven tussen collega's bestaat in het mentale kader van zulk een egoïstische persoon niet. Narcisten Zie leven als een spel waar slechts één persoon kan winnen en de andere moet verliezen. Bovendien, ze denken dat anderen door het hetzelfde ideaal werken. Uit angst voor de schande die zij met teleurstelling associëren, zijn narcisten vastbesloten om "get anderen eerste" en hebben geen probleem schending van morele rechten om te blijven.

Onderliggende kwesties

Narcisme komt eigenlijk voort uit een diepgewortelde gevoel van lage eigenwaarde. Alle het grandioze gedrag is alleen ontworpen om gevoelens van minderwaardigheid liggen onder tegen te gaan. Bepalen zelf slecht toegeruste aan anderen voldoende voldoen op een gelijke uitwisseling, belittles een narcist mensen in een wanhopige poging om het level playing field. Iemand anders een standje lager te nemen staat een narcistische persoonlijkheid tijdelijk beter te voelen over zichzelf, maar tegelijkertijd beweegt hem uit de buurt van het echte gevoel van waard en verbinding die hij wenst.

Gevolgen

Een persoon met een persoonlijkheidsstoornis heeft een inflexibele manier van denken en gedragen die tevoorschijn zullen komen in al zijn inspanningen. Narcisten vastgelopen naar strategieën die schadelijk zijn voor zichzelf en anderen en vinden moeilijk hun aanpak aanpassen. Ze zal niet laat rusten de tactiek die ze gebruiken, zelfs wanneer de schade herkenbaar is. Mensen met een narcistische persoonlijkheid herkennen gemakkelijk niet hun mening als vervormd. Om deze reden is behandeling van de aandoening vaak moeizaam. Vastberaden, counseling en geduld, echter kan de persoon uiteindelijk vinden evenwicht en een plaats binnen de groep.


gerelateerde artikelen