Oorzaken van gezicht Flushing

November 14

Oorzaken van gezicht Flushing

Er zijn veel oorzaken van blozen, sommige die medische hulp en anderen die natuurlijk voordoen en bieden geen kwaad moeten ontvangen. Blozen kan een eenvoudige reactie op dieet, zoals dat gegeten gekruid voedsel of genomen met teveel alcohol, of het kan vergezellen menopauze of een hoge koorts, neemt nota van de Cleveland Clinic.

Thermoregulatie

Een van de belangrijke bijdragen van uw huid voor uw gezondheid gaat thermoregulatie. Wanneer de kern van uw lichaam oververhit, stuurt de hypothalamus regio van je hersenen een bericht naar uw bloedvaten verwijden. Tijdens die momenten verhuist warm bloed van de inwendige organen naar de bloedvaten in het huidoppervlak. Volgens de Mayo Clinic verhoogt deze reactie"aanzienlijk de overdracht van warmte uit de kern aan de periferie." Kortom, verplaatsen bloedvaten lichaamswarmte op het oppervlak van uw huid, waar het kan verdrijven.

Deze reactie, genaamd vasodilatatie, zorgt ervoor dat uw huid te spoelen, een symptoom duidelijkste op je gezicht als gevolg van een aantal factoren. Gezichtshuid heeft een groot aantal bloedvaten aan de oppervlakte, plus de gezichtshuid is dunner dan op andere lichaamsdelen, waardoor de onderliggende bloedvaten duidelijker. De structuur van de vaartuigen zelf is ook verschillend in uw gezicht, waardoor spoelen om prominente.

Emotionele reactie

Veel mensen ervaren de gevolgen van het gezichts spoelen, vaak genoemd, soms van schaamte blozen. Uw lichaam releases tijdens gênante situaties, adrenaline, een natuurlijke stimulant. De adrenaline zorgt ervoor dat uw leerlingen verwijden om te zien meer, spijsvertering vertraagt, zodat uw spieren ontvangen het grootste deel van uw lichaam de energie en snelheden ademhaling en hartslag te verhogen van de zuurstof in het lichaam. Dit laatste effect veroorzaakt vasodilatatie, die wordt weergegeven als een flush op uw huid.

Ray Crozier, een psychologie professor aan de Universiteit van East Anglia in het Verenigd Koninkrijk, heeft erop gewezen dat blozen een uniek menselijke reactie is. Hij theorie dat het ontwikkeld als een manier om een antwoord mogelijk vergeldingsmaatregelen van andere weren. Als een sociaal signaal laat blozen anderen weten dat we begrijpen dat we een sociale fout hebben begaan. Crozier verder wijst erop dat terwijl er zijn nog andere redenen voor het gezichts spoelen, zoals reacties op seksuele opwinding of alcoholgebruik, die reacties leiden stimulerende middelen dan meer adrenaline stroom tot.

Ziekte

Een aantal ziekten omvatten blozen als een symptoom. In een chronische inflammatoire huidaandoening, rosacea is blozen het belangrijkste symptoom. Rosacea patiënten hebben vaak een geschiedenis van het spoelen alvorens de ziekte vordert met andere symptomen zoals gebroken bloedvaten en rood, blister-achtige papules, volgens de Cleveland Clinic.

De Mayo Clinic omvat blozen als een grote symptoom van het syndroom van Cushing. Het syndroom ontwikkelt als gevolg van hoge niveaus van het hormoon cortisol in het lichaam gedurende lange perioden van tijd. Veel gebruikte corticosteroïden zoals prednison kan verhogen de lichaamseigen hoeveelheid cortisol, en daarom blozen, hoewel het lichaam natuurlijk het hormoon zo goed produceert.


gerelateerde artikelen