Bijbel activiteiten op het gehoorzamen van ouders

June 3

Kinderen willen niet altijd gehoorzamen hun ouders. Dit is vaak omdat ze niet begrijpen dat hun ouders willen wat het beste voor hen is en dat God ouders in hun leven voor bescherming en liefdevolle zorg plaatsen. Activiteiten verkennen wat de Bijbel zegt over gehoorzame kinderen kunnen helpen kinderen begrijpen van Gods plan voor ouders en kinderen.

Jezus's voorbeeld

Jezus geeft een voorbeeld van wat het betekent om te gehoorzamen van zijn ouders. Lees Lucas 2:41-52 waar Jezus krijgt achtergelaten in Jeruzalem omdat hij was in gesprek met de oudsten in de tempel. Vraag uw elementaire leeftijd kind als Jezus ongehoorzaam zijn ouders. Jezus uitgedrukt verrassing dat zijn ouders niet begreep waarom hij er was. Uitnodigen van elementaire-leeftijd kinderen te portretteren van het verhaal. Lucas 2:51-52 zegt dat Jezus terug naar huis, zijn ouders gehoorzaamd, Gode behaagd en geliefd was bij iedereen. Lees Lucas 3:21-22 en praten over hoe trots God moest maken van een publieke verklaring van zijn goedkeuring van zijn zoon toen Jezus gedoopt werd wordt. Tot slot Lees John 2:1-11 over het huwelijk van Kana. Jezus zijn moeder gehoorzaamd en de potten gevuld met wijn om te voorkomen dat de verlegenheid van het bruidspaar. Tweens en tieners kunnen bespreken of er een leeftijd waar kunnen zij vrij hun ouders ongehoorzaam en waarom.

Bescherming door gehoorzaamheid

Ministry-To-Children.com offers an illustration of how God protects children through the influence of their parents, which you can demonstrate for your children. Tape uit een 4-door-4-voet gedeelte van de vloer en uw kind staan binnen het getapete gebied. Leg uit dat, zolang ze binnen de bescherming vertegenwoordigd door de sectie geplakt-off blijft, is ze beschermd door de beperkingen die u instelt. Als ze buiten het plein stappen, is ze kwetsbaar voor de gevolgen van haar gedrag. Maak dit begrijpelijk door spuiten van een fles water op de grond buiten het plein. Dan vraag uw kind om een stap buiten het plein-- en schieten haar met een straal van water. Maken het duidelijk dat, zolang de kinderen hun ouders te gehoorzamen en blijven binnen de grenzen van hun ouders-set, God ze veilig houden zal; echter als zij ongehoorzaam hun ouders, intensivering buiten de vastgestelde grenzen, zijn ze niet langer veilig. Oudere kinderen kunnen volgen een progressie van besluiten van de verlegging van de grenzen een stap te doen over het in opstand, zoals het liefdevol kijken iets wat die u dat u moeten niet weet te stelen om het te krijgen. Kinderen kunnen mogelijke gevolgen van ongehoorzaamheid op een vel papier schrijven en bekogelen de ongehoorzame kind met de gevolgen van het papier.

Woordpuzzels

De Bijbel bevat vier vaak geciteerde passages commandant van kinderen om gehoorzaam aan hun ouders. Die passages bevatten het gebod gevonden in Exodus 20:12, Solomon's wijsheid in spreuken 6:20, en Paul de leringen gevonden in Efeziƫrs 6:1and Kolossenzen 3:20. Voor kinderen in de derde en zesde rangen, elk vers in grote print afdrukken en vervolgens snijd de woorden uit elkaar en klauteren ze en laat uw kind de verzen in de juiste volgorde zetten. Ook kun je een woordonderzoek of Kruiswoordraadsel van elk vers.

Ingelijste gezinnen

Peuters door vierde klassers kunnen kaders te houden van de familie foto's met de woorden: "Kinderen, gehoorzaam je ouders als de heer wil" op elk frame. U zult waarschijnlijk moeten schrijven deze woorden voor peuters en kindergarteners. Kinderen kunnen maken van frames met ambachtelijke stokken of stijve karton of versieren van een houten of kunststof frame met glazen stenen, kralen of acryl edelstenen. U kunt een foto van uw gezin om te gaan in uw kind frame opgeven.


gerelateerde artikelen