Maaltijd plannen voor een vegetarische tiener

April 30

Maaltijd plannen voor een vegetarische tiener

Vegetarisme is steeds meer onder tieners. Velen kiezen tot vegetariërs voor gezondheidsredenen, religieuze overtuigingen of andere overtuigingen. Invloeden van ouders, familieleden of collega's kunnen ook een rol spelen in dit besluit. Als u besluit om een vegetarisch dieet volgen, nemen een verscheidenheid van levensmiddelen in uw dieet om voldoende calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten.

Soorten vegetariërs

Er zijn verschillende soorten vegetarische diëten die kunnen worden gevolgd. Totale vegetariërs eten strikt plantaardig voedsel. Ze eet geen dierlijk voedsel van elke soort inclusief vis, eieren of zuivelproducten. Een lacto-ovo-vegetariër bevat zuivelproducten en eieren in het dieet, maar doet geen vlees eten. Een lacto-vegetarische eet zuivelproducten, maar geen eieren. OVO-vegetariërs eten eieren, maar geen zuivel producten. De laatste vorm van vegetarisme is veganisme. Dit is de strengste vorm van vegetarisme. Veganisten elimineren alle dierlijke producten uit het dieet en gebruik geen dierlijke producten zoals leer en wol.

Gezondheidsvoordelen van vegetarisme

Voordelen voor de gezondheid van het volgen van een vegetarisch dieet omvatten verminderd risico voor hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten, type 2 diabetes en bepaalde kankers. Het vegetarisch dieet is ook lager in calorieën, die kunnen helpen bij het handhaven van een gezond lichaamsgewicht. Een vegetarisch dieet zijn ook rijk aan fruit, groenten en gehele korrels, die goede bronnen van vezels zijn.

Eiwitbronnen

Afhankelijk van welk type van vegetarisch dieet is gevolgd, krijgen van voldoende eiwit in de voeding kan een uitdaging zijn als een verscheidenheid van voedingsmiddelen niet inbegrepen zijn. Als opgenomen in het dieet, eieren en zuivelproducten, kunnen vis en kip bieden goede eiwit. Andere bronnen van eiwit dat kan worden opgenomen zijn noten, bonen, linzen, peulvruchten of tofu. Ongeacht welke type van vegetarisch dieet is gevolgd, voldoende eiwitten in de voeding is belangrijk voor de gezondheid van de bewaren.

Voedingsstoffen van zorg

Hoewel het vegetarisch dieet verschillende voordelen voor de gezondheid biedt, zijn er sommige zorgen voor tekorten als gevolg van de uitsluiting van sommige levensmiddelen uit de voeding. Voedingsstoffen voor bezorgdheid zijn vitamine B-12, vitamine D, calcium, zink en ijzer. Afhankelijk van welke voedingsmiddelen zijn opgenomen in het dieet, kan suppletie van deze vitaminen en mineralen nodig om te voorkomen dat tekorten zijn. Labs regelmatig gedaan hebben is belangrijk om te controleren voor tekorten. Overleg met een geregistreerde diëtist kan helpen u van plan bent een vegetarisch dieet die zal ook voldoen aan uw voedingsbehoeften.


gerelateerde artikelen