Fysieke voordelen van oefening voor kinderen

May 15

Gegeven het toenemende aantal overgewicht en zwaarlijvige kinderen, in combinatie met hogere tarieven van ernstige ziekten bij kinderen, zijn ouders geïnteresseerd in hoe de oefening kan helpen. Regelmatige lichaamsbeweging, waarbij natuur wandelingen, ongestructureerde spelen, Fietsen, Tikkertje of deelnemende op sportteams, voordelen kinderen in belangrijke manieren. Alle fysieke activiteit, zelfs eenvoudige huishoudelijke taken, is gunstig.

Gewicht

Kinderen die uitoefenen hebben slankere lichaamssamenstelling, minder vet en zijn minder gevoelig voor steeds overgewicht of obesitas. Degenen die al overgewicht kunnen verliezen die overtollige pond door oefening. Als gevolg van status op een gezond gewicht in verhouding tot de hoogte en lichaam type thats, is een kind minder gevoelig voor het ontwikkelen van ernstige ziekten die kunnen ontstaan door overgewicht.

Botten en spieren

Oefening helpt kinderen beenderen worden en sterk blijven en verbetert de botten mineraal dichtheid. Met sterke botten is vooral belangrijk voor opgroeiende kinderen. Kinder spieren ook sterker door oefening. Opbouwen van sterke botten en spieren betekent kinderen hebben meer uithoudingsvermogen en veerkracht om welke uitdagingen hun weg kunnen komen.

Ziekten

Kinderen die uitoefenen zijn minder kans op het ontwikkelen van ziekten en chronische aandoeningen, met inbegrip van diabetes, allergieën, schildklier onevenwichtigheden, abnormale cholesterolniveaus, hartproblemen, ademhalings problemen en orthopedische problemen. Sommigen geloven dat verschillende kindertijd psychische stoornissen, zoals depressie, angst en aandacht de kwesties, ten minste gedeeltelijk fysiologische oorsprong zijn en kunnen worden verbeterd door middel van oefening.

Doorbloeding

Als kinderen oefenen, stroomt meer bloed door hun lichamen en naar alle cellen en weefsels. Dit helpt om voldoende zuurstof en voedingsstoffen naar alle gebieden van het lichaam, dat is zeer gunstig voor een opgroeiende kind waarvan hele lichaam grote hoeveelheden voedingsstoffen moet. Als gevolg van extra voedingsstoffen heeft het kind meer energie voor lichaamsbeweging.

Ontgifting

Oefening helpt een kind lichaam te ontgiften omdat het verbetert de doorbloeding. Dit is vooral belangrijk gezien de hoeveelheid toxines die bestaan in de lucht, water en voedsel dat kinderen tegenkomen, naast de afvalstoffen die zich binnen het lichaam uit metabolisme ontwikkelen.

Hersenen

Oefening kan profiteren van de hersenen van een kind in belangrijke manieren. Het stimuleert de vorming van nieuwe neuronen en verbetert een stof die hersencellen om te groeien. Als gevolg van deze verbeteringen van de hersenen van de oefening ervaren kinderen betere cognitieve prestaties en focus, onder andere voordelen. Kinderen die beter in fysieke vorm als gevolg van de oefening zijn hebben ook een snellere reactietijden dan kinderen die niet uit te oefenen. Oefening helpt ook kinderen slapen beter, dat is een ander voordeel van de hersenen-gerelateerde.


gerelateerde artikelen