Lage Calcium & nierziekte

February 19

Lage Calcium & nierziekte

Calcium is een belangrijk mineraal in de groei en ontwikkeling van de bot. Het is ook belangrijk om de functie van de zenuwen, spieren en het hart. De nieren zijn twee boonvormige organen, die helpen reguleren van de lichaamsvloeistof en elektrolyt balans. Wanneer de nieren beschadigd zijn, kunnen ernstige elektrolyt disfuncties optreden, met inbegrip van lage calcium.

Nieren en Calcium

De meerderheid van calcium in het lichaam wordt opgeslagen in botten. Volgens de Merck Manuals, wanneer de hoeveelheid calcium valt, stimuleren diverse hormonen, met inbegrip van het hormoon van de bijschildklier, de afbraak van bot toe calciumgehalte. De bijschildklier klieren, een set van vier klieren ingebed in de schildklier in de hals, stimuleren ook de nieren te behouden meer calcium als het niveau te laag is. Wanneer een persoon nierziekten lijdt, zijn de bijschildklier klieren niet in staat om te stimuleren van het behoud van calcium, wat resulteert in meer calcium in de urine verloren.

Nierziekten die van invloed zijn op Calcium

Renal of nier, niet is een gemeenschappelijke oorzaak van lage calcium, of hypocalcemia. Als de nieren niet, zijn ze niet in staat om te verwerken en filteren van het bloed van afvalstoffen, verminderen van haar vermogen om calcium onverrichte en leidt tot verlies van calcium in de urine. Nierfalen kan acuut, plotseling en/of gedurende een lange periode van tijd, een aandoening bekend als chronisch nierfalen optreden. Oorzaken van acuut nierfalen zijn volgens de National Library of Medicine, auto-immune nierziekten, waarin het lichaam de nieren aanvallen alsof ze buitenlandse weefsel, uitdroging, brandwonden, bloedingen en infecties.

Symptomen

De symptomen van lage calcium zijn spier prikkelbaarheid, pijn, krampen, tintelingen van de lippen, vingers en tenen, tetanie, een abnormale pijnlijke verstijving en kramp van de handen en voeten. Andere symptomen zijn volgens de Cleveland Clinic, toevallen, dementie, depressie en tremoren die lijkt op de ziekte van Parkinson. Lage calcium kan invloed hebben op het hart, leiden tot abnormale hart ritmes, lage bloeddruk en hartfalen.

Behandeling

De behandeling van lage calcium omvat suppletie met beide calcium van orale of intraveneuze oplossingen. Als intraveneus gegeven, moet het langzaam worden gegeven om te voorkomen dat een abnormaal hartritme neerslaan. Vitamine D-suppletie kan ook noodzakelijk zijn, zoals deze vitamine de opname van calcium uit de darm stimuleert. Als de oorzaak van lage calcium nierziekte is, moet dit worden aangepakt. Bij patiƫnten met chronische nierziekte, dialyse mogelijk moet corrigeren van het calcium-niveau.


gerelateerde artikelen