Een lijst van goede vetten Vs. slechte vetten voor het verliezen van gewicht

February 5

Een lijst van goede vetten Vs. slechte vetten voor het verliezen van gewicht

Hoewel gram vet meer dan tweemaal het aantal calorieën als een gram eiwit en koolhydraten bevatten, zijn vetten essentiële onderdelen van een gezond dieet--met inbegrip van verlies van het gewicht plannen. Sommige voedingsmiddelen met gezonde vetten kunnen zelfs het stimuleren van verzadiging, waardoor het makkelijker om je calorie-inname voor effectieve gewichtsverlies. Echter, het kiezen van ongezonde vetten verhoogt uw risico voor chronische ziekten, zoals hoge cholesterol en hart-en vaatziekten.

Lijst van gezonde vetten

Het eten van gezonde vetten, met mate, tijdens gewichtsverlies vervult uw dieetbehoeften vet zonder verhoging van uw chronische ziekte risico's. Voorbeelden van hart-gezonde vetten zijn plantaardige oliën--zoals olijfolie, canola, walnoten, sojabonen en lijnzaad oliën--noten, zaden, notenpasta, avocado's en olijven. Noten en zaden zijn rijk aan hart-gezonde vetten, evenals vezels en eiwitten, welke stijging verzadiging meer dan koolhydraten of vet, zodat ze een ideale keuze wanneer je probeert om een stal ponden.

Vetten om te voorkomen dat

Slechte vetten zijn die uw chronische ziekterisico wanneer verbruikt in overmaat verhogen. Deze omvatten verzadigde dierlijke vetten--gevonden in reuzel, volle melk, boter, ijs, room, kaas en hoog-vet vlees zoals spek. Plantaardige vetten die hebben zijn gehydrogeneerd en bevatten transvet--gevonden in margarines, braadvetten, gefrituurd voedsel en commerciële gebakken goederen--ook het verhogen van uw risico voor hart-en vaatziekten, dus vermijd hen wanneer je probeert healthfully om gewicht te verliezen.

Gewichtsverlies Calorie behoeften

De hoeveelheid gezonde vetten die je tijdens gewichtsverlies eten moet hangt af van uw calorie behoeften. Het eten van 500 tot 1000 minder calorieën dan uw gebruikelijke inname helpt u 1 tot 2 pond per week verliezen. Echter, vrouwen moeten minstens 1.200 calorieën dagelijks en mannen vereisen een minimum van 1500 calorieën per dag veilig om gewicht te verliezen zonder de noodzaak van medisch toezicht. De USDA dieet richtsnoeren voor Amerikanen aanbevelen dat vetten 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën make-up.

Aanbevolen porties

Gezonde vetten zijn gegroepeerd in de voedingsgroep oliën. Als 1200 calorieën per dag consumeren, het dieet richtsnoeren voor Amerikanen aanbevelen streven naar vier 1-theelepel gedeelten van olie; Als na een 1.600-calorie-gewichtsverlies plan, schiet voor 5 theelepels uit de groep oliën dagelijks. Een 1-theelepel gedeelte is gelijk aan 1 theelepel van een plantaardige olie, acht grote olijven, één zesde van een avocado, 1,5 theelepels van moer boter of een-derde van een ounce noten of zaden, volgens ChooseMyPlate.gov.


gerelateerde artikelen