Wat zijn de voordelen van Spaghetti?

February 4

Wat zijn de voordelen van Spaghetti?

Geniet van spaghetti als een veelzijdig voedsel dat met allerlei sauzen en toppings gaat. Spaghetti bereiden gewoon door het gooien met knoflook en olijfolie, of een meer uitgebreide schotel met tomatensaus, Parmezaanse kaas en verse groenten van de tuin maken. Toevoegen van mager vlees en spaghetti serveren met een salade voor een complete maaltijd of serveren als bijgerecht bij een familiebijeenkomst. Koop hele korrels spaghetti om de meeste voedingsstoffen en vezels.

Energie

Spaghetti is een soort pasta gemaakt van bloem en water en gevormd tot stevige koorden. Bloem is een bron van koolhydraten, de voorkeur brandstoftoevoer uw stofwisseling wordt gebruikt voor energie. Geregistreerde diëtist Joan Salge Blake schrijft in "Voeding en You" dat u 45 tot en met 65 procent van uw dagelijkse calorie-inname van koolhydraten moet. Hoewel sommige fad diëten beweren dat het eten van gewoon eiwit en vet gezond is, kunnen neen-carb diëten ontnemen u van essentiële voedingsstoffen uit plantaardige bronnen van voedsel, zoals koolhydraten uit spaghetti.

Nutriënten

Spaghetti is een dieet bron van vitaminen, mineralen en vezels--vooral als u volkoren of volkoren pasta koopt. Een portie van 1/2 kopje volkoren pasta heeft 90 calorieën maar bevat 2 gram vezels als calcium en ijzer. Volle granen bevatten ook hogere niveaus van voedingsstoffen selenium, kalium en magnesium. Selenium helpt reguleren van schildklierhormonen en functies als een antioxidant. Kalium speelt een rol in de vochtbalans en helpt handhaven pH. Magnesium ondersteunt metabolisme, gezonde spieren, zenuwen, botten en het hart.

Vezel

Spaghetti--vooral hele korrels spaghetti--is een bron van vezels. Vezel speelt verschillende belangrijke rollen in gezondheid met inbegrip van bloedsuiker verordening, vertering en immuniteit. Fiber vertraagt de opname van suikers, u evenwichtige bloed-suiker niveaus te helpen. Voedingsvezels ook water absorbeert en voegt bulk aan uw ontlasting, bevordering van regelmatigheid. Hoge inname van vezel ondersteunt nuttige bacteriën in uw spijsverteringskanaal die helpen uw immuunsysteem strijd infecties. Vezel maakt ook u zich optimaal van maaltijden, zodat u kunt minder eten en handhaven van een gezond gewicht.

Spaghetti saus

Spaghetti saus voegt voedingsstoffen aan uw dieet en kan helpen kanker te voorkomen. Een portie 1/2 kop voor spaghetti saus bevat vitamine A, vitamine C, calcium en ijzer tijdens zijn ambtsperiode als een bron van de antioxidant lycopeen. In een studie gepubliceerd in het "Journal van the National Cancer Institute" in 2001, verminderd mannen met prostaatkanker die tomatensaus pasta's aten oxydatieve DNA-schade aan prostaat cellen. Onderzoekers concludeerden dat lycopeen uit tomaten saus een toekomstige kankerbehandeling kan bepalen.


gerelateerde artikelen