Hoe te reageren op worden geweigerd voor een baan

April 21

Hoe te reageren op worden geweigerd voor een baan

Ontvangst van een afwijzing voor een gewilde baan kan een ontmoedigende ervaring, en dat meerdere afwijzingen kan een persoon rijden aan de rand van de wanhoop. Maar je kan treffen om te leren van uw baan afwijzingen, verplaatsen langs hen en krijgen betere resultaten de volgende keer, zegt Alison Green, auteur van "beheren om de wereld te veranderen: de non-profitorganisatie Leader's Guide to Getting resultaten." Groen benadrukt in een US News & World Report artikel dat huren is een subjectieve praktijk, dus u moet niet nemen de afwijzing persoonlijk.

Stap 1

Feedback vragen. Dit zou niet gemakkelijk zijn, maar Business Week raadt u contact opneemt met de interviewer die u gepasseerd en proberen om informatie over uw afwijzing. Als u erin slaagt om de hurende manager op de telefoon, vraag haar om twee suggesties over hoe u kan verbeteren. Sommige managers voorkomen waardoor een directe reden voor de afwijzing, maar het is mogelijk dat u zou kunnen krijgen een nuttige tip of twee. U kunt ook wint het advies van vrienden en collega's over hoe je jezelf professioneel presenteren.

Stap 2

Bereiken iets kleins te versterken uw vertrouwen. BusinessWeek meldt dat een geringe prestatie zou kunnen enkel wat de arts opdracht gaf zijn om u weer op de rails. Als je terug op de arbeidsmarkt nog steeds het gevoel onzeker en wanhopig over uw laatste afwijzing, zal je dat onzekerheid uitstralen. In plaats daarvan gaan en een kleine haalbare doelstelling te overwinnen zodat je bevoegd voelt om de volgende grote één gezicht.

Stap 3

Neem even de tijd voor eerlijke gewetensonderzoek. Vraag jezelf af of je meest recente baan afwijzing voor een baan was u waren echt geschikt voor en of het was iets wat je echt wilde. Volgens Business Week, werkzoekenden soms voor de gek houden zich met betrekking tot hun kwalificaties en belangen als ze wanhopig bent gevoel.

Stap 4

Communiceer uw voortdurende interesse en beschikbaarheid. Als u overtuigd bent deze job was een uitstekende pasvorm voor u, laat de werkgever weet, adviseert West Texas A & M Career Counseling Services. Schrijf de interviewer of recruiter een brief bedanken haar voor haar rekening en haar u in gedachten te houden voor toekomstige kansen aanmoedigen. Vertel de interviewer dat u veel geleerd over het bedrijf en dat je bepaalde dat uw vaardigheden zich goed voor de toekomstige behoeften van het bedrijf lenen zou.

Stap 5

Vergeet niet dat zelfs uitstekende sollicitanten krijgen afgewezen. Volgens Green, managers vaak worden gedwongen om turn down veel gekwalificeerde kandidaten gewoon omdat er slechts één beschikbaar positie. Houd er rekening mee dat tijdens een moeilijke economie, concurrentie op de arbeidsmarkt hevig is.

Waarschuwingen

  • Vermijd woning op het verleden of zelf medelijdend gedachten. BusinessWeek zegt in plaats van te denken "Hoe krijg ik hier?" moet je denken, "Hoe kom ik er?"

gerelateerde artikelen