Ouderschap technieken van de moeder van een tijger

January 29

Ouderschap technieken van de moeder van een tijger

Amy Chua, auteur van "Battle Hymn van the Tiger moeder," bedacht de term 'tijger mama', maar haar ouderschap technieken zijn niet nieuw. Chua verkondigt dat haar stijl van het ouderschap de traditionele Chinese manier, compleet met het niet accepteren van elke rang onder een A +, math en pianolessen, is elke dag, geen dating, geen logeerpartijen en geen televisie. Haar boek ontvangen veel verzet en vele een criticus-- maar sommige ouders overweegt Chua de methode een doeltreffend middel voor hun kinderen voorbereiden op de toekomst.

Academische prestatie

De nakomelingen van de tijger moeders zijn vaak bestemd voor de Ivy League, zoals ouders die deze stijl vaak omhelzen beweren dat zelfs een A-minus een "slechte kwaliteit". Straf voor slechte prestaties zijn bijvoorbeeld een vaardigheid te oefenen totdat het is geperfectioneerd. Tijger moeders hebben een evenwicht tussen hoge verwachtingen en veeleisende houding. Ze willen dat hun kinderen worden op de top van de klasse en zal niet instemmen met iets minder. Schrijver Nury Vittachi, zelfbenoemde kind van een strikte Aziatische opvoedingsstijl, zegt tijger moeders kunnen zeggen zoiets als, "u moet proberen, probeer, probeer om te slagen. Zelfs dan zal u waarschijnlijk mislukken. Het leven is hard." Tijger moeders benadrukken academische prestatie op het punt van het niet toe te staan hun kinderen om te kijken tv of spelen op een speelplaats.

Muzieklessen

Chua de oudste dochter, Sophia, is een piano meester die Carnegie Hall op leeftijd 14 speelde; jongste dochter Lulu is een getalenteerde violist. Lijkt het consistent dat tiger moeders muzikale instructie, zo piano waarde of viool lessen op jonge leeftijd, ongeveer 3 jaar beginnen. Een tijger moeder zou zeggen muzieklessen zijn niet leuk, tenzij uw kind goed, is dus ze vaak dagelijkse praktijk, soms meer dan twee of drie uur per dag benadrukken.

Respect

Het lijkt misschien alsof tijger moeders te hard in de ogen van de traditionele westerse ouders zijn, maar Chua verkondigt dat Aziatische-stijl ouders willen hun kinderen het beste die kunnen zij. Tijger moeders helpen hun kinderen bereiken hun volle potentieel, en in ruil daarvoor, ze vragen om respect. Zij eisen gehoorzaamheid en uitdelen van strenge straffen voor slecht gedrag. Bijvoorbeeld, Chua maakte haar dochter overslaan diner en zelfs een keer dreigde haar poppenhuis aan het leger des Heils doneren als ze deed haar gebrek aan discipline om te leren een moeilijk Pianostuk niet corrigeren.

Gevoel van eigenwaarde

Hand in hand met deze disciplinaire strategie, tijger moeders geloven dat gevoel van eigenwaarde moet worden verdiend door het overwinnen van een uitdaging. Door de opeenvolgende in school, muziek of andere gebieden van belang, leren kinderen om vertrouwen in zichzelf, een punt dat tiger moeders bevorderen. Ze doen niet middelmatig inspanningen loven, en ze nemen een grote hoeveelheid kracht in hun kind. De filosofie achter dit idee is dat een negatieve boodschap aan hem ervan uitgaande dat uw kind niet iets spreekt.

Keuze

De meeste ouders met behulp van deze strategie maakt keuzes voor hun kinderen. Bijvoorbeeld ouders vaak kiezen of de viool voor de studie van de muziek de piano, en kinderen zijn nooit toegestaan om te kiezen van hun eigen buitenschoolse activiteiten. Stereotiep, tijger moeders er ook voor kiezen hun kind toekomstige beroep, en veel liever een arts of een soort van geavanceerde medische professional.


gerelateerde artikelen