Elementaire voeding voor ouderen diabetespatiënten

March 15

Elementaire voeding voor ouderen diabetespatiënten

Tegen het jaar 2025, tweederde van de mensen die diabetes hebben zullen leeftijd 60 jaar of ouder, een 2009-artikel in de "International Journal of Diabetes Mellitus." verslagen Samen met deze medische aandoening hebben oudere diabetici meer kans om hypertensie, hart-en vaatziekten of dyslipidemia zo goed. Deze ziekten, samen met andere factoren, zoals de eetlust en mobiliteit, kunnen invloed hebben op de voeding van een bejaarde diabetes patiënt. Maar er is geen een juiste lijst van voedsel voor iedereen, dus spreken met uw arts of een diëtist om te bepalen welke voeding is het beste voor u.

Standaard Diabetes dieet

Hoewel er geen one-size-fits-all dieet, raadt de Universiteit van Maryland Medical Center een algemene analyse van macronutriënten voor een diabetespatiënt. Ongeveer 45 tot 65 procent van de totale dagelijkse calorieën uit koolhydraten, maar niet zomaar een oude koolhydraten moet komen--de beste opties zijn hoog in vezel. Een ander 25 tot 35 procent van de dagelijkse calorieën afkomstig van vet, meestal van de enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde verscheidenheid. De rest van de calorieën afkomstig moet zijn van eiwitten, al is het medisch centrum voorzichtig te merk op dat dit kan variëren op basis van iemands statusvereisten. Bijvoorbeeld, moet een diabetespatiënt die ook met nierziekten kampt houden zijn eiwitinname tot ongeveer 10 procent. Binnen deze drie groepen, zullen bepaalde voedingsmiddelen helpen beheren van uw diabetes beter dan anderen.

Beheer van koolhydraten

Koolhydraten hebben de grootste invloed op je bloedsuikerspiegel, waardoor het de meest invloedrijke macronutriënten als het gaat om diabetes te beheren. Alle Diabetici moeten het eten van ten minste 130 gram koolhydraten per dag, zegt de Universiteit van Maryland Medical Center. De American Diabetes Association raadt aan volkorengranen en voedselrijke zetmeelrijke groenten voor uw koolhydraten te kiezen. Hele korrels basisopties omvatten havermout, popcorn, bruine rijst en quinoa. Als het eten van brood, granen of crackers, kijken naar ingrediënt lijsten en kies een die een volkoren--zoals volkoren meel, haver of gerst--als zijn eerste ingrediënt heeft. Belangrijkste opties voor het zetmeelrijke groenten bevatten pastinaak, pompoen, groene erwten, squash, maïs, bonen en linzen. U moet ook het eten van drie tot vijf porties van nonstarchy groenten per dag; opties omvatten broccoli, spruitjes, bloemkool, selder en donker lommerrijke groen.

Eiwitrijke voedingsmiddelen en vet

Hoewel de juiste hoeveelheid eiwit van persoon tot persoon variëren kan, is eiwit-energie ondervoeding--waarin een persoon niet consumeren voldoende eiwit--een probleem in oudere diabetici, wat leidt tot aanzienlijke gewichtsverlies, volgens de 2009-overzicht van studies gepubliceerd in "International Journal of Diabetes Mellitus." Praat met uw arts over de juiste hoeveelheid eiwit voor uw gezondheid voorwaarden, en vervolgens stock-up op gezonde, eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vis, kip zonder vel of Turkije, nonfat of vetarme melkproducten en peulvruchten. Bovendien, is wat vet nodig voor een gezond lichaam functie; Kies opties zoals olijfolie, noten en avocado's voor enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten zoals vis, lijnzaad en walnoten.

Uitzonderingen voor ouderen

Omdat een bejaarde worstelen met diabetes kan ook andere gezondheidsproblemen te behandelen, zoals obstipatie, dementie, hart-en vaatziekten of een slechte eetlust, hebben de Australische Diabetes-Raad beveelt maken enkele uitzonderingen op een typische diabetes dieet. Bijvoorbeeld, full-vet zuivelproducten wellicht niet op de lijst van fundamentele voeding voor ouderen diabetici, maar het kan helpen een oudere patiënt lichaamsgewicht en kracht behouden. Langs dezelfde lijnen, als een kleine hoeveelheid suiker helpt iemand eten meer voedzame voedingsmiddelen, beveelt de Raad het als een optie.


gerelateerde artikelen