Contra-indicaties van aantal Yoga Poses tijdens de zwangerschap

May 17

Contra-indicaties van aantal Yoga Poses tijdens de zwangerschap

Het Amerikaanse Congres van verloskundigen en Gynaecologen adviseert dat gezonde zwangeren uitoefenen gedurende ten minste 30 minuten de meeste dagen van de week om te houden van de algehele gezondheid en welzijn. Gezondheidsorganisaties zoals de American Association zwangerschap advocaat yoga als een middel van het verlichten van de stress-, lichaam-vriendelijke van de oefening tijdens de zwangerschap. Meest fysieke activiteiten moeten worden gewijzigd voor de fysieke en fysiologische veranderingen tijdens de zwangerschap, en vele traditionele yoga houdingen zijn gemakkelijk aangepast met rekwisieten en dekens. Echter, bepaalde houdingen moeten worden vermeden voor de veiligheid van de moeder en de foetus.

Omgekeerde houdingen

Omgekeerde houdingen zoals headstands, handstanden en schouder staat, die het hoofd onder het hart, moeten tijdens de zwangerschap worden vermeden. Deze positionering leidt tot verminderde doorbloeding de baarmoeder en de zich ontwikkelende foetus. Het beoefenen van inversies kan soms leiden tot duizeligheid of flauwvallen onder de algemene bevolking, en omdat zwangere vrouwen de neiging om ervaring lagere bloeddruk, illustreert dit een andere reden om te voorkomen dat deze poses.

Terug bochten

Omdat back-buigen houdingen zoals opwaartse-gerichte-bow of opwaartse-gerichte-dog zijn ontworpen om te rekken en uitbreiden van de buik, dienen deze van een zwangere vrouw yoga repertoire als beoefend ongewijzigd worden geƫlimineerd. Deze poses comprimeren van de buikstreek overstretch en kunnen verwonden van de spieren als gevolg van de effecten van het hormoon-relaxin, waarmee alle weefsels van het lichaam tot hyper-mobile tijdens de zwangerschap.

Naar voren gebogen houdingen

Ter bescherming van de zich ontwikkelende foetus, mag niet vrouwen praktijk poses die plaats ze in een liggend op hun buik. Zoals cobra, boog pose of sprinkhaan--vormt in die de meerderheid van het lichaamsgewicht wordt gecentreerd op de buik--dient te worden vermeden na het eerste trimester, of eerder als zwangere vrouwen ongemak in de pose voelen.

Liggende houdingen

In een recensie van literatuur gerelateerde te oefenen tijdens de zwangerschap, merken Drs. Thomas Wang en Barbara Apgar dat elke oefening uitgevoerd in de liggende positie is gecontra-indiceerd na het eerste trimester. Deze plaatsing wordt geassocieerd met verminderde cardiale output in de moeder, die op zijn beurt bloedstroom naar de foetus vermindert. Elke vormt traditioneel geoefend op de rug, zoals hand-te-grote teen pose, of de rustende pose shavasana, kunnen worden gewijzigd door te rollen naar de kant.

Wendingen

Yoga houdingen die de wervelkolom draaien zijn kalmerende en helpen te verlichten terug spanning, die een veelgehoorde klacht tijdens de zwangerschap is. Traditionele draaiende houdingen zoals de zittende Marychiasana of de staande roterende driehoek vormen echter, die ervoor zorgen dat de wervelkolom te roteren uitgebreid en comprimeren van de buik moet niet worden beoefend tijdens de zwangerschap zonder wijziging.


gerelateerde artikelen