Interessante feiten over Italiaanse voetbal

December 30

Interessante feiten over Italiaanse voetbal

Voetbal en voetbal zoals het grootste deel van de wereld weet het, is een nationale passie in veel landen, met name Italië. Italiaanse voetbalfans hebben goede reden om te gepassioneerd:'s lands nationale team heeft vier keer de World Cup-kampioenschap gewonnen en wordt consequent gerangschikt onder de beste in de wereld. Daarnaast trekken de Italiaanse competitie teams enkele van de hoogste voetbal talent in de wereld.

Geschiedenis

Italië's nationale voetbal vereniging, Absorbtion Federazione Italiana Giuoco Calcio, Soccer, opgericht in 1898 en is een onderdeel van de Unie van Europese voetbalbonden of UEFA. Volgens de website Worldfootball.net is het Italiaanse nationale team de bijnaam de "Squadra Azzurra" of "Blauwe Squad," een verwijzing naar de blauwe en witte uniformen van het team.

Wereld kopje succes

De Internationale Federatie van voetbal, het bestuursorgaan van de world soccer, gehouden de eerste World Cup-toernooi in 1930. Sindsdien is de FIFA World Cup een van de meest populaire sportevenementen in de wereld geworden. Italië won de Wereldbeker vier keer, meer dan enig land behalve vijfvoudig winnaar Brazilië. Italië won back-to-back titels van de World Cup in 1934 en 1938. Italië won haar derde World Cup op het toernooi van 1982 in Spanje en de vierde in Duitsland in 2006.

League winnaars

Serie A is Italië's hoogste professionele voetbalcompetitie, bestaande uit 20 van's lands presterende teams. Juventus Turijn heeft de landstitel een record 27 keer gewonnen sinds de Liga's ontstaan in de jaren 1890, verslagen wereld voetbal. International van Milaan, beter bekend als Inter, heeft de titel van de Serie A 18 keer gewonnen, met inbegrip van vijf opeenvolgende keer vanaf 2006 tot 2010. Een andere Milaan club, AC Milan, heeft de titel 17 keer gewonnen.

Italiaanse beker

De Italiaanse Cup is Italië's hoogste nationale, putjes voetbalclubs uit in het hele land. De eerste Italiaanse Cup vond plaats in 1922 met AC Vado winnen. Het toernooi optreden opnieuw tot 1936, toen Torino FC won niet. Twee clubs, Juventus en AS Roma, houdt het record voor de meeste Italiaanse Cup wint, met negen overwinningen, volgens de wereld voetbal. Inter en ACF Fiorentina hebben won het toernooi zes maal elk.

Champions League

Naast hun nationale competities en de World Cup, hebben Italiaanse voetbalteams ook gemaakt hun stempel op de UEFA Champions League, die Europa's hoogste voetbalclubs tegen elkaar kuilen. Sinds 1956, toen begon de Champions League, Italiaanse teams de competitie 12 keer gewonnen, koppelverkoop met Spanje. Italiaanse teams die regelmatig deelnemen aan de Champions League omvatten Inter, Juventus en AC Milan.

Schandalen

Italiaanse teams hebben genoten enorm succes op voetbal worpen over de hele wereld, maar corruptieschandalen hebben uitbrak over de sport, zelfs kost een team de nationale titel. De British Broadcasting Corporation gemeld dat een wedstrijd-fixing-schandaal in 1980 in twee Serie A teams, Lazio en AC Milan resulteerde, wordt gedegradeerd tot Serie B, een lagere Liga. In 2005, een onderzoek bleek dat sommige scheidsrechters wedstrijden vast te stellen onder druk had zijn gezet door ten gunste van bepaalde clubs. Dientengevolge, werd Juventus ontdaan van de landstitel. Daarnaast was een team-arts schuldig prestatiebevorderende middelen geven aan Juventus spelers tijdens de jaren 1990.


gerelateerde artikelen