Vitaminen die goed zijn voor Stress en depressie

March 18

Vitaminen die goed zijn voor Stress en depressie

Hoewel de belangrijkste vitaminen die je tegen stress en depressie beschermen de B-vitaminen zijn, kunnen niet zij worden opgeslagen in je lichaam. Met zorg, die ze zijn niet vernietigd door geraffineerde suikers, cafeïne, nicotine en overmatig alcoholgebruik, moet u deze essentiële micronutriënten dagelijks met voeding en supplementen, opgeven. Andere belangrijke vitamines goed voor stress en depressie zijn de anti-oxidanten, vitamines C en E.

Vitamine B12

Vitamine B12 is essentieel in de neurologische en cognitieve functioneren, omgaan met depressie en bij het voorkomen van verwarring en dementie. Het is niet aanwezig in het plantaardig voedsel maar overvloedig is gevonden in dierlijke producten zoals mager rood vlees, gevogelte, vis, eieren, melk en verrijkte ontbijtgranen. Risicogroepen voor een tekort aan vitamine B12 bevatten de ouderen, hebben minder zoutzuur in hun magen om de vitamine, en mensen met pernicieuze anemie of gastro-intestinale stoornissen te absorberen. Tenzij zij voldoende vitamine B12 van verrijkte granen ontvangen, zijn strikte vegetariërs en veganisten ook in gevaar aangezien de vitamine niet voor in plantaardig voedsel komt. Vitamine B12 is beschikbaar als een recept medicatie en als een aanvulling. Echter wordt alleen 10mcg van een mondelinge aanvulling van de 500mcg van vitamine B12 geabsorbeerd in gezonde mensen, volgens het Bureau van voedingssupplementen van de National Institutes of Health.

Vitamine B6

Vitamine B6 is noodzakelijk voor het metabolisme van aminozuren in de synthese van de neurotransmitters dopamine en serotonine, belangrijk in het zenuwstelsel, functioneren en in het onderhoud van rustige en aangename stemmingen nodig. Tekort aan deze vitamine kan leiden tot depressie en verwarring. Vitamine B6 komt voor in rood vlees, gevogelte, vis, volle granen en verrijkte granen. Het is ook in bananen, de huid en het vlees van aardappelen, spinazie, raapstelen, zonnebloempitten, avocado's, garbanzo bonen, ingeblikte tomatensap, pindakaas, walnoten, sojabonen en lima bonen. Een bovengrens van 100mg vitamine B6 per dag is vastgesteld door de Food and Nutrition Raad van het Instituut voor geneeskunde omdat teveel vitamine B6 leiden schade aan de zenuwen naar de armen en benen tot kan.

Vitamine B5

Vitamine B5, gevonden in zoete aardappelen, broccoli, yoghurt, kip, avocado's en volle granen, is goed voor stress, omdat het reguleert bijnier werking samen met foliumzuur en vitamine C de stress hormonen cortisol en adrenaline te produceren.

Vitamine B3

Vitamine B3, gevonden in vis en vlees producten, is het noodzakelijk in de productie van serotonine, verantwoordelijk voor rustig stemmingen. Tekortkomingen van deze vitamine kunnen produceren angst en agitatie. Het is ook gevonden in groene bladgroenten, avocado's, Data, vijgen, volkorengranen en asperges.

Vitamine B1

Vitamine B1, gevonden in bruine rijst, zonnebloempitten en gehele korrels, helpt omzetten in bloedsuiker energie. Tekortkomingen van deze vitamine kunnen leiden tot angst en zelfs gedachten aan zelfmoord.

Vitaminen C en E

Vitaminen C en E zijn sterke antioxidanten die neutraliseren vrije radicalen in het lichaam, die cellen beschadigen. Omdat stress en angst meer vrije radicalen produceren, zijn deze vitaminen nuttig bij het beheer van angst en stress. Aardbeien, peterselie, broccoli, sinaasappelen, litchis en papaya zijn bronnen van vitamine C. vitamine E voedingsmiddelen zijn onder andere hazelnoten, amandelen, plantaardige oliën, popcorn, pinda's, mayonaise, tarwekiemen en eigeel.


gerelateerde artikelen