Zwangere vrouwen kunnen eten nitrieten?

November 5

Zwangere vrouwen kunnen eten nitrieten?

Wanneer je zwanger bent, eet je voor twee in een zeer reële zin. Stoffen u inslikken--zowel goed als slecht--kan passeren de placenta aan uw baby. Natriumnitriet, conserveermiddel gevonden genezen, gerookt en verwerkt vlees zoals hotdogs, ham en spek, potentieel schadelijke stoffen genaamd nitrosaminen, bekend van kankerverwekkende stoffen in dieren kan vormen. De hoeveelheid nitriet gevonden in verwerkt voedsel vandaag wordt beschouwd als veilig voor zwangere vrouwen, volgens geregistreerde diëtist Maria Pari-Keener, M.S.

Gebruik

Natriumnitriet is toegevoegd aan vlees retard verwennen en botulisme, een potentieel dodelijke infectie voorkomen. Natriumnitriet ook schenkt de roze kleur hotdogs, worst en andere verwerkt vlees en smaken behouden. Natriumnitriet wordt beoordeeld door de Amerikaanse Food and Drug Administration als algemeen erkend als de kluis of GRAS. De U.S. Department of Agriculture, of de USDA, vereist fabrikanten vitamine C in de vorm van ascorbinezuur of natrium erythrobate toevoegen aan levensmiddelen die natriumnitriet omdat vitamine C de vorming van nitrosamine vermindert.

Bronnen

Nitrosaminen vorm in de hoogste aantallen wanneer levensmiddelen die nitrieten worden gekookt bij zeer hoge hitte. Zeer goed gekookt, gebakken spek is de meest waarschijnlijke bron van nitrosaminen; spek koken gedurende vier minuten bij 400 graden F verhoogt de hoeveelheid nitrosamines gevormd van 10 tot 17 delen per miljard, volgens Richard Epley, Ph.D., van de Universiteit van Minnesota extensie dierlijke wetenschap-divisie. Bacon is onderworpen aan testen voor nitrosaminen door de USDA.

Studies

Studies over de effecten van levensmiddelen die natrium nitrieten hebben gemengde resultaten opgeleverd. Sommige studies, zoals een studie uitgevoerd hebben in de kwestie van April 2001 van "Public Health Nutrition," gemeld aangetoond een twee naar verdrievoudiging in de kindertijd hersentumoren bij het nageslacht waarvan de moeders 3 mg nitriet per dag van vleeswaren verbruikt. Echter, onderzoekers uit John Cochrane VA Medical Center in the 2010 "Journal of Environmental pathologie, toxicologie en oncologie" gemeld dat de vereniging twijfelachtig, is omdat het berust op het geheugen van de geconsumeerde voedingsmiddelen, maar het moet verder onderzoek worden vanwege de biologische plausibiliteit van de verbinding.

Overwegingen

Het is niet nodig om te eten van gerookte levensmiddelen die nitrieten, zoals hotdogs, gerookte ham of spek bevatten terwijl je zwanger bent, hoewel ze beschouwd als veilig. Beperking van de blootstelling door het eten van deze voedingsmiddelen zelden beperkt uw blootstelling aan natriumnitriet. Hoewel de hoeveelheid nitriet in deze levensmiddelen is gedaald in de afgelopen jaren, is het beter ze te vermijden vanwege hun hoge natrium- en vetgehalte, voedingsdeskundige Sue Gilbert verslagen. Koken spek licht plaats waardoor het scherpe of het koken in de magnetron in plaats van frituren het vermindert ook de kans op vorming van nitrosamine. Vermijd frituren van voedsel dat natriumnitriet bevatten als je eet ze tijdens de zwangerschap.


gerelateerde artikelen