Wat spieren werkt een Deadlift uit?

December 23

Wat spieren werkt een Deadlift uit?

De deadlift is een kracht-oefening die werkt van verschillende spiergroepen, met inbegrip van uw rug, de bilspieren en de benen. Het is een van slechts een handvol oefeningen die de spieren in de bovenste en onderste lichaam richten. Het uitvoeren van een deadlift met een goede vorm is noodzakelijk om het risico van letsel, met name de lage rug.

Het verkeer

De deadlift wordt meestal gedaan met een barbell, maar kan ook worden gedaan met halters. Stel een barbell op de vloer ongeveer 1 inch voor uw schenen, uw voeten over heupwijdte uit elkaar. Squat neer door buigen je knieën en pak de bar met een bovenhandse greep net buiten je benen. Niet ronde uit je rug op elk gewenst moment tijdens de training; Houd het recht. Je hielen erdoor, verlengen je benen en verhuizen naar een volledig rechtop staande positie, met de bar hangen voor je dijen. Houd de bar dicht bij uw lichaam tijdens de beweging.

Rugspieren

De erector spinae, de spieren van uw lage rug, zijn enkele van de belangrijkste verhuizers tijdens de uitoefening van de deadlift. Deze drie spieren---de musculus longissimus, de iliocastalis en de spinalis---lopen uit in de buurt van de onderkant van uw schedel, van uw rug en hechten aan de onderste wervels. De erector spinae spieren voeren verschillende bewegingen met betrekking tot de romp en de nek. Tijdens de deadlift helpen deze spieren uitbreiden van de romp, de rug trekken terug als je opstaat.

Glute spieren

De deadlift is ook gericht op je kont spieren, de gluteus maximus. Dit is de grote spier die diagonaal omlaag vanuit het midden van je lichaam aan de buitenzijde van uw bovenbeen loopt. Hij hecht aan uw bekkenbeen en heiligbeen aan de ene kant en uw dijbeen, de dij been, aan de andere kant. De Musculus gluteus maximus is verantwoordelijk voor hip extension, verplaatsen van de bovenkant van uw bekkenbeen terug als u tijdens de uitoefening van de deadlift opstaat.

Beenspieren

De deadlift richt zich op zowel de quadriceps aan de voorkant van uw dij en de hamstrings op de achterkant van je dij. Echter, de hamstrings alleen fungeren als stabilisatoren tijdens deze oefening; de spieren van de quadriceps zijn de primaire verhuizers. Ze zijn vier spieren die lopen vanaf de bovenkant van uw dij, aan de voorkant van je been en hechten aan uw tibia, één van de botten van het onderbeen. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor de extensie van de knie, strekken van het kniegewricht als u tijdens de deadlift opstaat.


gerelateerde artikelen