Wat zijn sommige behandelingen voor de huid blaren?

July 7

Een huid blister is een ronde gebied van oppervlakte huid dat gevuld is met vloeistof, verschijnen als een bult of een zeepbel. De vloeistof kunnen duidelijk of gevuld met pus of bloed. Blaren meestal weergegeven op de huid op handen en voeten, hoewel ze elders op het lichaam kunnen verschijnen. Enkele van de typische oorzaken van blaren zijn wrijving en brandwonden. Wrijving kan optreden wanneer de huid tegen de binnenkant van een schoen, bijvoorbeeld, of langs de schacht van een tuin gereedschap wrijft. Er zijn niet veel behandelingen voor de huid blaren, die meestal op hun eigen verdwijnen.

Pleister

Volgens de Universiteit van Michigan Health System afvoer blaren meestal vanzelf. Houd de huid in de buurt van de blister schoon en bedekt met een antibiotische zalf en een pleister. Als de blaar op de voet, kan wat vaseline op de top van de pleister worden toegepast teneinde de wrijving van het lopen in een schoen.

Mollevel

De University of Michigan Health System stelt ook voor bescherming van de blister met een mollevel. Moleskins zijn kleine donut-vormige kussentjes die kunnen worden geplaatst via de blister met de blister in van de donut hole. De blister beschermt dit worden onderworpen aan wrijving, die kan pijn veroorzaken. Antibiotische zalf kan vervolgens worden geplaatst op de blister en het mollevel en blister bedekt met een pleister.

Gedroogde Blister

Zodra de vloeistof in de blister heeft afgevoerd en de huid bedekking dode en gedroogde geworden, kan de oppervlakte van de huid kan weg worden gesneden. Zodra de oppervlakte huid is weggesneden, dekking van de onderliggende huid met antibiotische zalf en een pleister.

Geïnfecteerde Blister

Als een blaar wordt geïnfecteerd, dient medische hulp gezocht worden. Een arts kan een antibioticum voorschrijven als de behandeling van de geïnfecteerde blister.

Grote pijnlijke blaren

De vloeistof in grote blaren die pijnlijk kan worden afgevoerd. Het is belangrijk dat de naald waarmee doorprikken van de blister zeepbel worden gesteriliseerd. Dit kan worden gedaan met een vlam, de verwarming van de naald en dan het toestaan van het drogen of met wrijven alcohol wreef op de naald. Punctie van de blister, voorzichtig te doorboren alleen de oppervlakte van de dode huid, en pressiemiddelen voor de afvoer van de vloeistof op schoon gaas. Zodra de blister wordt afgevoerd, toepassing antibiotische zalf en een pleister.

Zwelling

Volgens het universiteitsziekenhuis Robert Wood Johnson, kunnen blaren veroorzaken zwelling, die op zijn beurt ongemak kan veroorzaken. Zwelling kan verminderd worden met de toepassing van een pak ijs.


gerelateerde artikelen