Keelpijn bij de uitoefening van

January 16

Keelpijn bij de uitoefening van

U kan zelf voor het bloed, zweet en tranen die je ervaring uit oefening hebt voorbereid. U accepteert kleine pijn en pijn in uw spieren als onderdeel van het proces. Wat kan worden verrassend u, echter is pijn in je keel na de uitoefening van. Dit is echter niet ongebruikelijk, vooral voor mensen met astma.

Oefening geïnduceerde bronchospasme

Exerciseinduced bronchospasme is een obstructie van voorbijgaande luchtstroom die meestal vijf tot 15 minuten na fysieke inspanning gebeurt. Het wordt veroorzaakt door het verlies van water, warmte of beide als gevolg van hyperventilatie. Snelle ademhaling oorzaken uw lucht buizen te drogen, waardoor ze worden geïrriteerd. Dit zorgt ervoor dat ze krijgen kleinere, die heet bronchoconstrictie te scherpen. Samen met pijn je keel u kan ook last heeft van piepende ademhaling, hoesten, kortademigheid, en pijn op de borst van de EIB.

Preventie

U kunt voorkomen dat EIB door het opwarmen van ten minste 15 minuten voor elke oefening. Ook, Vermijd oefeningen in klimaten die te koud droog en--wikkel een sjaal over je mond en neus als je in de droge koude van een winterdag trainen moet. Trainen in omgevingen die warm en zelfs vochtige indien mogelijk zijn. Geleidelijk verminderen de intensiteit van uw training en afkoelen alvorens deze oefening helemaal stoppen.

Medicatie

EIB wordt meestal behandeld met geïnhaleerde medicatie voorgeschreven door een arts. Uw arts kan voorschrijven een korte-acteren bronchodilatator 15 minuten voor de training die duurt vier tot zes uur worden genomen of een langwerkende bronchodilatator te nemen 30 minuten vóór de uitoefening, tot 12 uur. Hij kan ook voorschrijven een mestcel stabilisator, gehouden van 15 minuten tot een uur voor de oefening duurt ongeveer vier uur of een anti-leukotriënen. Anti-leukotrienne is elke dag en duurt 24 uur genomen. Volg altijd de instructies van uw arts zorgvuldig.

Andere Diagnoses

Als uw arts u niet met de EIB opsporen heeft, kan u last heeft van vocale snoer dysfunctie en glottic dysfunctie. Let op wanneer je de pijn in je keel voelen. Het kan zijn dat u alleen keelpijn na het sporten ervaren wanneer je ziek als gevolg van een post nasale infuus bent. Of het kan de tijd van het jaar dat u last heeft van allergieën, waarin uw luchtwegen zelfs zonder oefening kunnen scherpen. Raadpleeg uw arts voor de beste diagnose en behandeling.


gerelateerde artikelen