Factoren die invloed hebben op de intraoculaire druk

October 13

Intracocular druk (IOP) is in evenwicht gehouden door de productie en de drainage van de waterige vloeistof in het oog; de normale IOP is tussen 10 tot 20mm kwikkolom. Verhoogde IOP kan leiden tot glaucoom, volgens de Mayo Clinic. Glaucoom is hoge IOP die de oogzenuw beschadigt door te comprimeren de zenuwvezels die eromheen. Vele factoren beïnvloeden IOP; verhoogde IOP moet worden behandeld om te voorkomen dat de ontwikkeling van glaucoom.

Leeftijd

Verhoogde IOP komt vaker voor naarmate mensen ouder worden. De incidentie van glaucoom is hoger bij mensen van elke race die ouder dan 60, volgens de "Aging Eye Digest" uitgegeven door de Universiteit van Illinois oog en oor ziekenboeg.

Race

Afro-Amerikanen hebben meer kans om het IOP hebben verheven. Dit kan zijn omdat meerdere factoren: Afro-Amerikanen hebben ook meer kans op hoge bloeddruk en diabetes, waaraan extra risico van verhoogde IOP. Mensen met donker gekleurde ogen zijn ook in het algemeen meer kans te hebben verheven IOP. Dunner hoornvliezen dan blanke, hebben Afro-Amerikanen volgens de "Aging Eye Digest," die die cornea dikte van minder gevonden dan 555 micron verhoogd de kans op het ontwikkelen van glaucoom door 300 procent. Mexicaanse Amerikanen en Japanse Amerikanen hebben ook een verhoogd risico, volgens de Mayo Clinic.

Familiegeschiedenis

Mensen met een familiegeschiedenis zijn ten minste drie keer meer kans op risico voor het ontwikkelen van glaucoom, volgens "Het oog Digest." Dit kan worden gerelateerd aan een specifiek gen, of het feit dat een neiging tot diabetes of hoge bloeddruk, evenals ras en oog kleur, de kans op het ontwikkelen van verhoogde IOP kan verhogen. Slechts 3 procent van de gevallen van glaucoom zijn gekoppeld aan een specifiek gen, volgens "Het oog Digest."

Bijziendheid

Mensen die hoge myopie of bijziendheid, zijn twee tot drie keer meer kans op het ontwikkelen van glaucoom, volgens "Het oog Digest." Dit geldt alleen voor mensen die extreem bijziend; mensen met lage bijziendheid lopen geen risico.

Diabetes

Er is sommige extra risico Glaucoom te ontwikkelen hebt u diabetes, hoewel de vereniging is niet duidelijk, volgens de "Eye Digest." Gebruik van steroïde injectie in het oog te verminderen zwelling veroorzaakt door diabetes kan ook het verhogen van het risico, volgens een artikel gepubliceerd in 2003 in de "British Journal van oftalmologie" door J. Jonas.

Hypertensie

Hoge bloeddruk kan een zeer lichte verhoging in glaucoom tarieven, volgens de "Eye Digest." Echter kan een lager nummer van de diastolische bloeddruk in combinatie met een hogere IOP verhogen de kans op glaucoom. Iemand met goed gecontroleerde bloeddruk maar hogere IOP kan dus meer risico voor het ontwikkelen van glaucoom.

Levensstijl kwesties

Intraoculaire druk is meer waarschijnlijk worden verheven in mensen die overgewicht, en vaak daalt wanneer mensen, volgens Optometry.com oefenen. IOP is ook waarschijnlijk hoger in de ochtend en in de winter.


gerelateerde artikelen