Ziekten veroorzaakt door vitamine D-deficiëntie

May 28

Ziekten veroorzaakt door vitamine D-deficiëntie

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die komt van nature in erg weinig voedingsmiddelen, is toegevoegd aan anderen en wordt gesynthetiseerd door het lichaam wanneer de huid wordt blootgesteld aan de ultraviolette stralen uit zonlicht. Volgens de Mayo Clinic, vitamine D helpt handhaven van calcium en fosfor in het bloed, aids in calcium absorptie en draagt bij aan de gezondheid van het been. Vitamine D-deficiëntie kan bijdragen aan bot ziekten, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker.

Bot ziekten

Het lichaam heeft vitamine D nodig om goed het absorberen van calcium, de meest essentiële voedingsstof voor gezonde botten. Volgens de Mayo Clinic, vitamine D beschermt het lichaam tegen osteoporose (broze botten) en tekort van de nutriënt kan leiden tot bot condisions zoals osteomalacie (spier schade gecombineerd met zwakke botten) en skeletafwijkingen. Ouderen en zwaarlijvige personen, uitsluitend borstvoeding baby's, mensen met vet malabsoprtion aandoeningen, zoals mucoviscidose of inflammatoire darmziekten, zoals ziekte van Crohn diease, en mensen die weinig blootstelling aan de zon, oogsten voeren hoogste risico voor vitamine D-deficiëntie. Vitamine D supplementen en vitamine D-verrijkte voedingsmiddelen en dranken kunnen helpen voorkomen dat skelet ziekten veroorzaakt door vitamine D-deficiëntie.

Hypertensie

Hypertensie, ook bekend als hoge bloeddruk, is een risicofactor voor een hartaanval, beroerte, diabetes type 2 en hart-en vaatziekten--een belangrijke doodsoorzaak in Amerika. Vitamine D-deficiëntie kan verhogen uw risico voor het ontwikkelen van hypertensie. Volgens het nationale Instituut van gezondheid kantoor van Dietary Supplements (NIHODS), kinderen en tieners vereisen ongeveer 5 microgram vitamine D per dag. Volwassenen leeftijd 20 tot 70 ongeveer 10 microgram per dag vereisen. Na de leeftijd van 70 stijgen vereisten tot ongeveer 15 microgram per dag. Terwijl de meeste mensen oogsten voldoende vitamine D uit blootstelling aan de zon, degenen die niet kunnen noodzakelijk bedragen plukken doen door het eten van vitamine D-rijke levensmiddelen zoals levertraan, zalm, makreel, tonijn, melk, eieren, kaas en versterkte brood en granen.

Kanker

Voldoende vitamine D inname kan verminderen uw risico voor kanker van de dikke darm, prostaat en borst. Bovendien, suggereert de NIHODS dat kankerpatiënten die profiteren van de positieve bedragen van vitamine D 10 procent kans op het ontwikkelen van kanker laesies kunnen houden. Als u hebt of op risico voor kanker zijn, consumeren een voedselrijke dieet waarmee voldoende hoeveelheden vitamine D, via voedsel of blootstelling aan de zon. Volgens de natuurlijke gezondheid deskundige varieert Andrew Weil, M.D., het bedrag van de blootstelling aan de zon nodig, afhankelijk van de geografische locatie, het tijdstip waarop die u bent blootgesteld aan de zon en uw huidtype. Zoeken bescheiden bedragen van blootstelling aan de zon regelmatig naast een voeding voldoende vitamine D-rijke levensmiddelen voor het beste resultaat. Als u bezorgd over vitamine D-deficiëntie bent, vraag advies van uw arts. Voor mensen gebrek aan vitamine D kan suppletie worden verlangd.


gerelateerde artikelen