Symptomen van een gescheurde eierstokken als gevolg van endometriose

March 10

Endometriose is de groei van weefsel van de baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Baarmoederslijmvlies weefsel is normaal gevonden van de binnenkant van de baarmoeder, maar kan reizen naar andere locaties. De eierstok, is vanwege de nabijheid van de baarmoeder, een van de meest voorkomende locaties voor endometriose. Als endometriose in de eierstok groeit, een massa gevuld met oud bloed en weefsel zich ontwikkelt, een chocolade cyste, of meer formeel een endometrioma genoemd. Endometriomas groeien langzaam en kan leiden tot pijn en problemen met de vruchtbaarheid, omdat de eierstokken niet meer normaal kan functioneren. Cyste breuk veroorzaakt potentieel ernstige symptomen en meestal vereist chirurgie.

Pijn

Gescheurde endometriomas kan veroorzaken acute buikpijn--pijn die plotseling begint en ernstige. Pijn komt niet uit de breuk van de cyste, maar uit het bloed en puin in de cyste irriterend het buikvlies, het slijmvlies van de buikholte. De release van dit materiaal veroorzaakt chemische peritonitis. Chemische peritonitis wordt niet veroorzaakt door infectie, maar door ontsteking van de weefsels van het buikvlies. De gehele buik kan ook worden mals te raken.

Systemische symptomen

Ontsteking in de peritoneale holte na een endometrioma breuken kan leiden tot koorts, leiden auteur die Barbara Levy, M.D. staat op up to date. Symptomen van shock, zoals bleekheid, sweatiness, snelle hartslag, verwarring en zwakte, ook kunnen ontwikkelen, maar duizeligheid en lage bloeddruk niet ontwikkelen, tenzij er sprake is van aanzienlijke bloedverlies, die over het algemeen niet optreedt, Jonathan Berek en Emil Novak verslag in hun leerboek 2007 "Berek en Novak van gynaecologie."

Abdominale symptomen

Rigiditeit en bewaken van de buik--een zekere terughoudendheid om de buik gepalpeerd--kunnen ontwikkelen van chemische peritonitis. Geluiden van de darm kunnen afnemen als gevolg van vertraging van de intestinale activiteit, de buik kan worden opgezwollen en braken kan zich ook voordoen, stelt William Silen in zijn leerboek, "Cope's vroege diagnose van de Acute buik."


gerelateerde artikelen