Voedsel voor de productie van follikelstimulerend hormoon

November 2

Voedsel voor de productie van follikelstimulerend hormoon

Reproductieve gezondheid bij zowel mannen als vrouwen vereisen handhaving van een evenwichtig niveau van hormonen. Follikelstimulerend hormoon (FSH) wordt gemaakt in de hypofyse in de hersenen. In vrouwen helpt dit hormoon bij het reguleren van de eisprong en de menstruatie cyclus. Ovulatie treedt op wanneer een ei (ova) is vrijgegeven door de eierstokken en belangrijk in de vruchtbaarheid is. Hoewel hormoonspiegels uiteraard fluctueren, kan te weinig FSH verstoren ovulatie. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen bevorderen van de productie van FSH.

Essentiële vetten

De hypothalamus is het deel van de hersenen dat de controles van de hypofyse; essentiële vetzuren zijn nodig voor de hypothalamus functie. Bovendien, zoals het lichaam FSH en andere hormonen van vetten produceert, is het belangrijk om een passend bedrag in uw dieet. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Biologie van reproductie", helpt lichaamsvet bij het reguleren van de ovulatie bij vrouwen. Gezonde voedingsbronnen van essentiële vetzuren zijn vis en olijfolie, saffloerolie, lijnzaad, lijnzaad olie. Teunisbloemolie is een andere goede bron van vetzuren en is beschikbaar als een aanvulling.

Groene groenten

Dr Marilyn Glenville PhD, een deskundige vruchtbaarheid raadt diep gekleurde groene groenten, die bevatten antioxidanten, vitaminen en voedingsstoffen die het lichaam om te gebruikt eten follikelstimulerend hormoon produceert. Voedselrijke keuzes van groene groenten toe te voegen aan uw dieet zijn broccoli, boerenkool, spinazie en tarwe gras.

Zeewier

Sushi eten kan helpen verhogen van productie van follikelstimulerend hormoon door het lichaam. Dit is omdat de sushi is verpakt in een zeewier nori die rijk is aan essentiële mineralen voor de gezondheid van de endocriene genoemd. Andere zeewier voedsel omvat kelp en wakimi die worden vaak verkocht als gedroogde stukken die u aan een salade of soep toevoegen kunt. Spirulina is een klein blauw - groene algen die ook aan dranken en levensmiddelen kunnen worden toegevoegd.

Royal Jelly

Royal jelly wordt geproduceerd door bijen en staat bekend als één van de meest nutriënt rijk voedsel. Royal jelly is wat maakt de bijenkoningin vruchtbare en het is ook zeer gunstig bij de mens. Royal jelly kan worden gekocht als een levensmiddel of in supplement vorm.

Antioxidant voedsel

Antioxidanten helpen bevorderen evenwichtige werking van de endocriene (hormonale) systeem door reiniging en het verwijderen van toxines in het lichaam en de lever. Als de lever helpt om te metaboliseren hormonen, over alle lichaam is gezondheid belangrijk in gezonde FSH-productie. Dr. Glenville raadt het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zoals bosbessen, aardbeien, druiven, citrusvruchten, groene thee, zwarte thee en diep gekleurde groenten. Kruiden zoals kaneel en kurkuma zijn ook rijk aan antioxidanten.

Voedsel om te vermijden

Een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" adviseert dat bepaalde voedingsmiddelen de productie van follikelstimulerend hormoon in het lichaam kunnen afnemen. Vermijd voedsel zoals sojamelk, soja-eiwit en andere sojaproducten. Soja bevat oestrogeen-achtige bestanddelen zogenaamde isoflavonen die worden omgezet in oestrogeen hormonen in het lichaam. Deze hormonen tegengaan en de productie van FSH in het lichaam verlagen.


gerelateerde artikelen