Kunt u het bevriezen van levensmiddelen die mayonaise bevatten?

August 4

Kunt u het bevriezen van levensmiddelen die mayonaise bevatten?

Mayonaise is een dikke, romige emulsie, wat betekent dat het bestaat uit twee vloeistoffen die niet goed met elkaar onder normale omstandigheden vermengen. Een emulgator de vloeistoffen met elkaar verbindt. In het geval van mayonaise is de emulgator eidooiers. Zonder het eigeel voor het binden van de azijn en olie tijdens het mengen, zou de olie vormen kralen bovenop de azijn en nooit combineren. Bepaalde omgevingen, zoals het bevriezen, kunnen het breken van deze obligaties.

Salade scheiding

Of ze een vis, pasta, ei of een pluimvee-base hebben, is het niet een goed idee om te bevriezen van salades die mayonaise bevatten. De ingrediënten in de mayonaise het niet tarief alsmede een bindmiddel tijdens bevriezing. Volgens de Michigan State University, de ingrediënten in de afzonderlijke tijdens het vriesproces mayonaise. Het eindresultaat is een salade die niet hoeft dezelfde textuur en samenhang, zoals zij heeft gedaan voorafgaand aan invriezen. In plaats daarvan wordt de salade een vette puinhoop bij het ontdooien.

Wat maakt het Happen

Wanneer u voedingsmiddelen in uw huis vriezer plaatst, ondergaan ze een slow-freeze proces. Tijdens deze bevriezing, ijs kristallen formulier op en binnen het voedsel. Volgens de Universiteit van Kentucky coöperatie extensie Service zijn deze ijskristallen wat bijdragen tot de scheiding van mayonaise na invriezen. Als de ijskristallen smelten, veroorzaken ze de ingrediënten in geëmulgeerd voedsel zoals mayonaise te scheiden. Deze scheiding heeft de neiging de mayonaise een gestremde om look te geven die mogelijk onaantrekkelijk.

De uitzonderingen

Er zijn tijden wanneer ijskristallen vormen geen een probleem tijdens het bevriezen van levensmiddelen die mayonaise bevatten. Bijvoorbeeld, vragen sommige recepten voor het gebruik van mayonaise in plaats van verkorting. Na het bakproces voltooid is, verandert de structuur van de emulgator. Dus, de ijskristallen gevormd tijdens bevriezing hebben geen effect op het gebakken item tijdens het ontdooien. Hetzelfde geldt waar voor roomkaas, slagroom en het vlees salades die bevatten minute hoeveelheid mayonaise. Wanneer deze wordt gecombineerd met roomkaas, slagroom crème of kleine hoeveelheden vlees, mayonaise blijft onaangetast tijdens bevriezing.

Imitatie mayonaise

Als u een plaatsvervanger mayonaise in uw recepten gebruikt, is het wellicht in geluk. Utah State University Juab County uitbreiding legt uit dat in tegenstelling tot de echte mayonaise die scheidt tijdens het bevriezen, mayonaise ritbedrag goed vervangt. Mayonaise vervangingsmiddelen bestaan meestal uit dezelfde belangrijkste ingrediënten als echte mayonaise--eieren en azijn-- maar het oliegehalte is veel lager. Echte mayonaise heeft een oliegehalte van ten minste 65 procent of hoger. Aangezien het oliegehalte in invaller mayonaise beduidend lager is, optreedt minder scheiding tijdens bevriezing.


gerelateerde artikelen