Wat zijn de oorzaken van brandend maagzuur elke dag?

August 13

Wat zijn de oorzaken van brandend maagzuur elke dag?

Overzicht

Occasionele pyrosis overkomt veel mensen, maar als het wordt een dagelijkse kost het een onderliggende aandoening van de gezondheid of ongezonde eetgewoonten kan aangeven. Brandend maagzuur komt voort uit de maag zuur back-up die krijgt in de slokdarm en de keel, veroorzaakt een branderig gevoel in de borst of een bittere smaak in de achterkant van de keel. Mensen die chronische maagzuur hebben moet een arts om erachter te komen wat wordt veroorzaakt door het raadplegen.

Zure terugvloeiingsziekte

Mensen met frequente zure reflux en pyrosis problemen wellicht gastroesophageal ziekte van de Terugvloeiing. De ziekte komt voort uit een klep van de verzwakte spieren in de slokdarm, bekend als de onderste oesofageale sluitspier, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. De klep opent wanneer voedsel of vloeistoffen de maag invoert en dan normaal sluit om te voorkomen dat maag zuur back-up. Ziekte van de Terugvloeiing gastro-oesofageale vloeit voort uit een permanent beschadigd onderste oesofageale sluitspier, die sluit niet strak genoeg om te voorkomen dat zure terugvloeiing en vervolgens veroorzaakt chronische maagzuur. Over-the-counter of recept medicijnen kunt behandelen de voorwaarde in veel gevallen. In sommige gevallen kunnen artsen adviseren chirurgie ter versterking van de sluitspier. Chirurgische technieken omvatten inwikkeling van het bovenste deel van de maag rond de onderste slokdarm of aanscherping van de methoden die de oesofageale klep versterken.

Aandoeningen van de maag

Ernstige onderliggende oorzaken van frequente brandend maagzuur eventueel gastritis, een ontsteking van het slijmvlies van de maag, zegt FamilyDoctor.org. Chronische maagzuur kunnen ook het resultaat van een peptic ulcer, een uitholling van het slijmvlies in het spijsverteringskanaal. Dit wordt veroorzaakt door overmatige afscheiding van maagzuur. Brandend maagzuur treedt vaak bij mensen met een hernia hiatal, waardoor het bovenste deel van de maag in de borst omhoog duwen, MedlinePlus wordt uitgelegd. De voorwaarde verzwakt de onderste oesofageale sluitspier, waardoor maagzuur aan terugvloeiing naar de slokdarm regelmatig. Obesitas en roken behoren tot de risicofactoren die betrokken zijn bij hiatal hernia.

Ongezond dieet

Overeten, eten te snel, obesitas en overgewicht kunnen frequente brandend maagzuur veroorzaken. Mensen die vinden dat ze dagelijks maagzuur wellicht wijzigen hoe ze eten en wat ze eten. Voedsel moet worden gegeten, langzaam, zorgvuldig en volledig. Kleinere maaltijden eten kan helpen voorkomen van maagzuur, wijst erop MedlinePlus. Vette of kruidig voedsel, citrusvruchten, tomaten gebaseerde producten, chocolade en uien behoren tot de voedingsmiddelen die teveel maagzuur kunnen veroorzaken. Teveel cafeïne, koolzuurhoudende dranken of alcohol kan ook leiden tot frequente maagzuur. Eten tijdens stressvolle periodes leidt tot brandend maagzuur ook frequent.


gerelateerde artikelen