Overmatige boosheid richting een echtgenoot veroorzaken geestelijke & fysieke misbruik

December 18

Overmatige boosheid richting een echtgenoot veroorzaken geestelijke & fysieke misbruik

Een geschatte 1,3 miljoen mannen en 835,000 vrouwen fysiek aangevallen door een intieme partner elk jaar in de Verenigde Staten, volgens de American Bar Association Commissie over huiselijk geweld. Een primaire signaal van huiselijk geweld is buitensporig woede tegenover een echtgenoot of partner. Als uw echtgenoot of partner verbaal of fysiek misbruik u tijdens herhaalde woede uitbraken maakt, moet u om na te denken over het verlaten van de relatie.

Geschiedenis van huiselijk geweld

Massachusetts een wet aangenomen in 1641 verbiedend echtgenoten van het raken van hun vrouwen, tenzij ze zichzelf verdedigden. Professor Dorothy Mays' 2004 boek, "Vrouwen in vroege Amerika," gevonden dat, terwijl de meerderheid van de koloniale Amerikaanse echtelijk misbruikers getrouwde mannen waren, een analyse van New England echtscheidingszaken bleek dat 18 procent van de mannen op zoek naar echtscheidingen hun vrouwen geweld genoemd. Sporadische inspanningen ter bestrijding van huiselijk geweld bleef gedurende het Victoriaanse tijdperk, maar duurde niet wortel tot huiselijk geweld werd een belangrijke kwestie van de jaren 1970 vrouwenbeweging.

Profiel van de dader

My Sister's House, een opvanghuis huiselijk geweld in Zuid-Carolina, geeft een overzicht van wat de onderzoekers hebben geleerd over verslaafden in een essay, "Profiel van een misbruiker." Misbruikers meestal hebben gewelddadige tempert, en ervaring van de meeste van hun emoties in de vorm van woede. Misbruikers ongebruikelijke jaloezie en bezitterigheid, overgevoeligheid voor echte weergeven of gedacht tegenslagen en kritiek en agressie. Misbruikers vaak groeide op in misbruik gezinnen, soms hebben een probleem met alcohol of drugs, en zijn vaak werkloos.

Onrechtmatige relatie tekenen

Je kunt je afvragen hoe je kan vertellen als uw echtgenoot of partner echt een dader is of een klein probleem, zoals slechte woedebeheer heeft. Helpguide.org biedt een checklist "Tekenen van misbruik en verkeerde relaties" die u bekijken kunt om te zien of uw relatie beledigend. Belangrijkste indicaties dat uw echtgenoot of partner een misbruiker is zijn onder meer gevoel bang voor uw geliefde veel van de tijd, uw echtgenoot of partner als voortdurend proberen te vernederen u, en omgaan met boze daden van verbale en fysieke agressie, zoals bedreigingen voor je vermoorden of zelfmoord te plegen, als u laat ervaren.

Misbruiker beloften

Als uw echtgenoot of partner heeft herhaaldelijk beloofd om te stoppen met het beledigend gedrag, kan u verblijft in de relatie omdat je hoopt dat je geliefde krijg controle van de boze uitbarstingen. Helaas, zoals beschreven in een artikel op de website van een universiteit van Missouri, "Huiselijk geweld", deze beloften van verandering door de dader zijn bedoeld om u te houden in de relatie, en de beloften zijn meestal gevolgd door nog een ander incident van verbale of fysieke geweld.

Verlaten van de relatie

Een dader kan worden zeer boos en gewelddadige als u besluit om te vertrekken van de relatie. U zult moeten maken een gedetailleerde "veiligheidsplan" om te bevrijden jezelf dat betrekking op alles wat u nodig hebt om te onthouden hebben zal, met inbegrip van het verzamelen van belangrijke documenten zoals geboorteakten van uw kinderen. Een voorbeeld is de gedetailleerde "scheiding Safety Plan" gemaakt door de Nashville Police Department, waaronder advies over het opbergen van een levering van geld en een aparte set sleutels voor het geval dat je moet vertrekken snel.


gerelateerde artikelen