Wat voor soort koolhydraten voor oefening?

December 6

Wat voor soort koolhydraten voor oefening?

Hoewel uw sterkte en algemene geschiktheidsniveau een grote invloed op de prestaties van uw oefening hebben, speelt voeding ook een belangrijke rol. Nuttigen van de juiste soorten voedsel voordat uw trainingen of wedstrijden de energie geven nodig om te voeren op een hoog niveau van de concurrentie. Koolhydraten worden vaak voorgesteld voor pre oefening voeding, maar u moet er rekening mee dat niet alle koolhydraten hetzelfde zijn, en sommige kunnen schadelijke gevolgen voor de prestaties hebben.

Complexe koolhydraten

Complexe koolhydraten zijn te vinden in groenten, gehele korrels en andere voedselbronnen die zijn niet zeer geraffineerd of verwerkt. Uw lichaam moet verbruiken meer inspanning voor het verwerken van complexe koolhydraten, zodat ze geabsorbeerd langzamer dan eenvoudige koolhydraten. Dientengevolge, kunnen complexe koolhydraten houden uw energieniveaus stabiel, dat is beter voor de oefening. Onderzoek toont aan dat complexe koolhydraten uithoudingsvermogen meer dan eenvoudige koolhydraten kunnen verbeteren.

Enkelvoudige koolhydraten

Enkelvoudige koolhydraten zijn ook bekend als eenvoudige suikers en geraffineerde voedingsmiddelen zoals snoep en andere high-suiker, bewerkte voedingsmiddelen bevatten. Enkelvoudige koolhydraten worden snel opgenomen door je lichaam, maar bieden geen duurzame energie. Enkelvoudige koolhydraten soms leiden tot een crash of gevoelens van vermoeidheid en krampen of maagklachten wanneer verbruikt vóór uitoefening kunnen veroorzaken.

Timing

Naast het kiezen van de juiste soorten koolhydraten, zorgvuldig overwegen de timing van uw pre workout koolhydraten. Als u geen genoeg tijd tussen uw maaltijd en oefening, kan uw maaltijd niet worden volledig verteerd, resulterend in ongemak. Het consumeren van een kleine maaltijd 2 tot 3 uur voorafgaand aan het oefenen.

Vooraf oefenen maaltijden

Een verscheidenheid van pre oefening maaltijden kan profiteren van uw prestaties. Sport Voedingsdeskundige Molly Kimball, R.D., suggereert combineren melk, vers fruit en proteïne poeder in een schok om te voorkomen dat eiwit verdeling tijdens uw training. U kunt hele granen zoals haver of granen voor complexe koolhydraten. Een stevige maaltijd moet combineren eiwitten en koolhydraten--proberen een bagel sandwich of een paar kip met een aardappel. Beperken van vette voedingsmiddelen voor training, dus vermijd pizza, hamburgers en gebakken voedsel.


gerelateerde artikelen