Wat zijn de symptomen van Tylenol overdosis bij zuigelingen?

April 26

Wat zijn de symptomen van Tylenol overdosis bij zuigelingen?

Tylenol, de merknaam voor het generiek geneesmiddel paracetamol, is een over-the-counter pijnstillende medicatie aangegeven te verlichten pijn of koorts symptomen bij zuigelingen, kinderen, adolescenten en volwassenen. Hoewel Tylenol zelden bijwerkingen veroorzaakt wanneer gebruikt zoals voorgeschreven, kunnen onbedoelde of ongepaste doseren van Tylenol bij zuigelingen levensbedreigend. Een baby die een van de symptomen van Tylenol overdosis ontwikkelt na het innemen van dit medicijn vereist onmiddellijke medische aandacht.

Misselijkheid of braken

Gegeven door MayoClinic.com richtlijnen geven aan dat kinderen en zuigelingen die minder dan 20 kg wegen symptomen van overdosis ontwikkelen kunnen als zij 1,818mg of meer van Tylenol over een periode van 24 uur innemen. Misselijkheid en braken zijn meestal de eerste symptomen die zich na Tylenol overdosis ontwikkelen. Een kind kan kan spugen meer dan gebruikelijk of ongeïnteresseerd in borstvoeding of flesvoeding als gevolg misselijkheid of afgenomen eetlust. Een baby die deze bijwerkingen ontwikkelt vereist verdere evaluatie van een medische professional.

Diarree en prikkelbaarheid

Zuigelingen die inslikken van abnormaal hoge niveaus van Tylenol kunnen buikpijn of diarree ontwikkelen als symptomen van overdosis, waarschuwt MedlinePlus. Een ouder of verzorger kan merken dat een zuigeling krukken ongewoon waterige of los tijdens het verwisselen van zijn luier. Ongemak als gevolg van pijn in de onderbuik kan prikkelbaarheid en crankiness in zuigelingen veroorzaken. Een kind kan huilen of gedoe meer dan gewoonlijk en kan moeilijk aan console. Blijvende of ernstige diarree of prikkelbaarheid moet onmiddellijk worden gemeld aan een arts. Deze overdosering symptomen kunnen indicatieve van alternatieve medische complicaties.

Overmatig zweten

Een ouder of verzorger kan merken dat een zuigeling huid ongewoon vochtige of gespoeld is. Overvloedig zweten kan een kind vaak gedurende de nacht wakker, en haar kleding kan voelen vochtige of natte.

Geelzucht

Hoge niveaus van Tylenol binnen het lichaam kunnen veroorzaken met leverschade, meldt de American Academy of Pediatric Comit├ę inzake Drugs in een AAP artikel gepubliceerd in de editie van 4 oktober 2001. Als dit gebeurt, bilirubine, kan een spijsvertering stof geproduceerd door de lever, beginnen te accumuleren in een zuigeling lichaam. Dientengevolge, kunnen zuigelingen die overdosis Tylenol ontwikkelen geelzucht, een symptoom gekenmerkt door ongebruikelijke geelverkleuring van de huid of het wit van de ogen. Geelzucht is een ernstige aandoening bij zuigelingen en prompt medische aandacht vereist. Onbehandeld, geelzucht kan leiden tot onomkeerbare hersenbeschadiging, waarschuwt MedlinePlus.

Convulsies of Coma

Zuigelingen kunnen Onvrijwillige spierspasmen ervaren als een symptoom van Tylenol overdosis, meldt MedlinePlus. Ouders of verzorgers kunnen constateren dat een kind lijkt te abnormaal schudden, trillen of stuiptrekken. Bepaalde zuigelingen kunnen ook na Tylenol overdosis bewustzijn verliezen. Indien onbehandeld, Tylenol overdosis bij zuigelingen kan leiden tot coma of de dood.


gerelateerde artikelen