Zijn er Drugs & kruiden die jicht veroorzaken?

April 7

Jicht is een vorm van artritis die is gekoppeld aan een overdaad aan urinezuur in de bloedbaan, of hyperurikemie. U kunt jicht hebben maar geen tekenen, genaamd asymptomatische jicht, terwijl de ervaring vaak beschreven als een "jicht aanval" eigenlijk gewoon symptomatisch jicht is vertonen. Bepaalde drugs en kruiden zijn risicofactoren voor jicht, wat betekent dat zij aan deze ophoping van teveel urinezuur bijdragen kunnen. Andere drugs en kruiden zijn gebleken jicht aanvallen veroorzaken bij mensen al gediagnosticeerd met of vatbaar voor jicht.

Jicht

Jicht wordt veroorzaakt door het lichaam meer urinezuur die het excretes produceren. Dat urinezuur oorzaken kleine kristallen genaamd •Uraat aan formulier beveiligd tegen overbelasting en stort in de weefsels van het lichaam, met name rond de gewrichten. Hierdoor kunnen terugkerende aanvallen van pijn, stijfheid en zwelling. In extreme gevallen, de urinezuur zelf deposito's in de weefsels en gewrichten in stevige brokken, potentieel leidde tot de verwoesting van de getroffen gewrichten, evenals de nierstenen of de aantasting van de nier.

Diuretica

Terwijl het doel van een diureticum medicijn of kruid is te helpen het lichaam te elimineren van vloeibare afvalstoffen, zoals in gevallen van congestief hartfalen of hoge bloeddruk, diuretica niet helpen om de urinezuur-inhoud van de urine uitgescheiden, en in feite kunnen eigenlijk verminderen de hoeveelheid urinezuur in de urine uitgescheiden. Als zodanig, kunnen diureticum kruiden en geneesmiddelen bevorderen een opeenhoping van overtollige urinezuur in het systeem. Diureticum medicijnen beschouwd als risicofactoren voor jicht omvatten thiazidediuretica zoals Dyazide of hydrochlorothiazide, een gemeenschappelijke hoge bloeddruk medicatie. Gemeenschappelijke diureticum kruiden bevatten bernagie, klit, briefopeners, paardebloem, juniper, peterselie, saw palmetto en duizendblad.

Salicylaten

Volgens Dr. Arthur Schoenstadt, M.D., salicylaten of anti-inflammatoire geneesmiddelen met de werkzame stof salicylzuur, zijn risicofactoren voor jicht. Aspirine is een dergelijke salicylaat drug. Kruiden salicylaten omvatten moerasspirea, wintergreen, kramp schors en wilg.

Niacine

Dr. Schoenstadt namen ook niacine als een potentiële oorzaak van jicht aanvallen. Terwijl niacine of nicotinezuur, is eigenlijk een vitamine, B-3, het is algemeen verspreid in de vorm van een voedings supplement of voorschrift drug. Gemeenschappelijke niacine of nicotinezuur gebaseerde drugs omvatten de cholesterol-verlagende medicijnen Niaspan, Niacor en Nicolar. Kruiden hoog in niacine omvatten alfalfa, catnip, cayenne, kamille, venkel, zoethout, toorts, brandnetel, haver stro, pepermunt, rode klaver en gladde iep.

Anti-afwijzing Drugs

Wanneer mensen ondergaan een orgaantransplantatie, zal de chirurg over het algemeen voorschrijven anti-afwijzing drugs zoals Cyclosporine tijdens het herstel om te voorkomen dat het lichaam afwijzing van de getransplanteerde organen. Volgens de MayoClinic zijn deze drugs onder de bekende risicofactoren voor jicht.

Andere Drugs

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center verhogen de ziekte van Parkinson drug Levodopa en de tuberculose drug Pyrazinamide risico van jicht.


gerelateerde artikelen