Een lijst van voedsel om te eten voor longontsteking

June 23

Voor de miljoenen mensen die ervaring longontsteking elk jaar in de Verenigde Staten, zijn de juiste behandeling en de rest zijn belangrijk. De ziekte aanvallen veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels, uw luchtwegen, triggering hoesten, bloederig slijm, koorts, koude rillingen en kortademigheid. Hoewel voedingsmiddelen niet veroorzaken of genezen longontsteking, eten van een gezonde, evenwichtige voeding en verblijf gehydrateerd kan helpen bij het zorgen van een normaal herstel. Bepaalde voedingsmiddelen binnen dat dieet kunnen blijken bijzonder nuttig, maar Controleer met uw arts alvorens eventuele belangrijke dieetveranderingen tijdens je behandeling en herstel.

Kleurrijke groenten en fruit

Groenten en fruit zijn top leveranciers van anti-oxidanten, die helpen uw lichaam te weerstaan en genezen van infecties en ziekten. Upping van uw inname kan ook helpen voorkomen dat meer infecties. Een studie gepubliceerd in "Public Health Nutrition" in 2010 waarbij 1034 vrouwen bleek dat vrouwen die diëten rijk aan groenten en fruit consumeren minder kans op het ontwikkelen van Opper-luchtweginfecties, zoals longontsteking, tijdens de zwangerschap. Fruit en groenten rijk aan antioxidanten neigen te zijn kleurrijk en bevatten bessen, citrusvruchten, donkere, lommerrijke Groenen, winterpompoen en tomaten. Eet groenten en fruit vers, gekookt of aan andere gezonde voedingsmiddelen, zoals soepen en smoothies toegevoegd.

Stevige, volle granen

Volle granen bieden waardevolle hoeveelheid koolhydraten, de belangrijkste brandstofbron van uw lichaam, evenals een gastheer van vitaminen, mineralen en antioxidanten. De B-vitaminen in volkorengranen spelen een belangrijke rol in de energieproductie en -/ nacht temperatuurregeling lichaam die belangrijk zijn wanneer je vermoeid en koortsig. Granen zijn ook een goede bron van selenium, een mineraal dat ondersteunt de functie van het immuunsysteem. Voorbeelden van voedzaam volle granen zijn haver, bruine rijst, quinoa, lucht-geknald popcorn en gerst. Kies voor handige opties, bereide voedingsmiddelen zoals brood, granen, crackers en pasta's met volle granen als belangrijkste ingrediënt.

Magere eiwitrijke voedingsmiddelen

Eiwit speelt een belangrijke rol in weefsel reparatie en immune functie. Kies bronnen laag in verzadigde vetten, zoals bonen, linzen, zonder vel wit-vlees gevogelte en vis. Vermijd bronnen van verzadigd vet, zoals rood en verwerkte vleeswaren, die ontsteking kunnen verhogen. Koudwater vis, zoals zalm en sardienen, bieden een rijke hoeveelheid eiwitten en omega-3 vetten--anti-inflammatoire vetten de behoeften van uw lichaam. Onderzoek door Rennard Larson, een professor in de geneeskunde in de afdeling pulmonale en kritieke zorg geneeskunde aan de Universiteit van Nebraska Medical Center, blijkt dat kippensoep verbeteren van hydratatie en voeding in het lichaam helpen kan, wanneer u een infectie van de luchtwegen. Het kan ook ontsteking verminderen terwijl het verstrekken van emotionele en fysieke comfort, vertelde ze de Universiteit van Maryland Medical Center in een interview gepubliceerd in 2012. Toevoegen zodat uw kippensoep zelfs gezonder, antioxidant-rijke groenten, zoals gehakte groene Groenen en in blokjes gesneden tomaten.

Extra vloeistoffen

Verblijf goed gehydrateerd is een belangrijk aspect van longontsteking herstel. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan het drinken van 6 tot en met 10 kopjes vloeistof, zoals water, SAP, Bouillon en zwakke thee, per dag. Terwijl het blijft controversieel, veel mensen geloven dat zuivelproducten slijm productie verhogen. Als u vindt dat uw symptomen consumptiemelk verergert, drink soja, rijst of amandel melk in plaats daarvan. Vermijd alcohol en zeer cafeïnehoudende dranken, zoals '' energy drinks '' en koffie, die met de rest interfereren kan.


gerelateerde artikelen