Voedsel dat je longen van rook schade zal genezen

February 7

Je lichaam begint te repareren zelf vrijwel onmiddellijk na u stoppen met roken. Volgens het CDC daalt uw hartslag binnen 20 minuten van uw laatste sigaret, en uw longfunctie begint te verbeteren binnen 3 maanden na het stoppen met roken. Als je een Nichtraucher voor 10 jaar blijft, uw risico van het ontwikkelen van longkanker de helft zal worden dat van een roker, de CDC verslagen. Als uw longen ondergaan het proces zelf te herstellen, kunt u deze transformatie verbeteren door het eten van gezonde voeding.

Flavonoïden

Volgens «««SixWise.com hebben levensmiddelen die de flavonoïden catechin, Epicatechine, quercetine en kaempferol antioxidant en anti-inflammatoire eigenschappen die nuttig voor de bescherming van de longen in rokers en ex-rokers zijn kunnen. Flavonoïden zijn planten pigmenten die tegen longkanker beschermen kunnen door de groei van kankercellen te arresteren en bestrijding van de DNA-schade door roken. Levensmiddelen die catechines omvatten aardbeien, groene thee en zwarte thee, en levensmiddelen die kaempferols spruiten en appels. Quercetine kan worden gevonden in bonen, uien en appels.

Verscheidenheid van groenten en fruit

Volgens een studie gepubliceerd in "Cancer Epidemiology, Biomarkers & preventie", kan consumptie van een verscheidenheid van groenten en fruit verminderen het risico van longkanker bij huidige rokers. De studie gebruikt "dieet diversiteit scores" te meten van de verscheidenheid van groenten en fruit gegeten door 452,187 studiedeelnemers. De onderzoekers vonden dat deze gescheiden zijn van de hoeveelheid groenten en fruit consumptie, is variatie in groenten en fruit consumptie van leek te verminderen het risico van longkanker. Verdere studies zijn nodig om te controleren of deze resultaten.

Vitamine A

Voedingsmiddelen die rijk aan vitamine A kunnen verminderen uw risico van het ontwikkelen van longziekten zoals emfyseem. De website Natural Remedies Cures citeert een studie geleid door Richard Baybutt aan de Kansas State University, die vond dat ratten blootgesteld aan sigarettenrook blijk gegeven van dat een tekort aan vitamine A. Baybutt de vorige studie gevonden dat ratten gevoed een tekort aan vitamine A ontwikkeld emfyseem, een aandoening van de longen vaak geassocieerd met roken dieet. Gebaseerd op de bevindingen van deze studie, die werd gepubliceerd in het "Journal of Nutrition", theorie Baybutt dat benzyopyrene, een carcinogeen agens in sigaretten, een vitamine A-deficiëntie kan veroorzaken. Voedsel zoals boerenkool, papaya en meloen zijn hoog in de boerenkool, meldt SixWise.com.


gerelateerde artikelen