Wat de noten zijn hoog in eiwit en laag in verzadigd vet?

January 31

Wat de noten zijn hoog in eiwit en laag in verzadigd vet?

De meeste noten zijn een goede bron van eiwit en zijn laag in verzadigd vet; de bedragen variëren tussen de noten. Volgens de aanbevelingen van de USDA MyPlate, volwassen mannen en vrouwen moeten consumeren 5 1/1 en 6 1/2 ounces van eiwit dagelijks, respectievelijk. Het Institute of Medicine raadt aan dat volwassen mannen en vrouwen ten minste 10 tot 35 percenten van hun calorieën uit eiwitten en niet meer dan 35 procent uit vet krijgen. Hoewel de noten hoog in vet zijn, komt het uit de enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. De American Heart Association adviseert vervanging van verzadigde vetten met enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten omdat ze gezonder zijn voor je hart.

Noten en gezondheid van het hart

Wat de noten zijn hoog in eiwit en laag in verzadigd vet?

Volgens het Linus Pauling Instituut, kan regelmatige inname van noten--een ounce minstens vijf keer per week--verminderen uw risico op hart-en vaatziekten en diabetes type 2. Toevoegen noten aan een dieet die laag is in verzadigd vet kunnen lagere totaal en LDL-cholesterol waarden en ontsteking kunnen verminderen. De noten zijn goede bronnen van vitamine E en andere anti-oxidanten die cellen tegen schade door vrije radicalen beschermen. De meeste zijn ook goede bronnen van vezels, die helpt de cholesterol te verbeteren. Omdat de noten hoog in calorieën zijn, ze voor andere minder gezonde snacks te beperken gewichtstoename vervangen.

Eiwitten en verzadigde vetten

Wat de noten zijn hoog in eiwit en laag in verzadigd vet?

Onder de echte noten hebben zonnebloempitten, amandelen en pimpernoten (pistaches) de hoogste hoeveelheid eiwit in vergelijking met verzadigd vet. Per 1-oz. serveren, geven zij elk 6 g eiwit; amandelen, pistachenoten en zonnebloempitten bevatten 1 tot 1,5 g verzadigd vet. Walnoten, hazelnoten en pijnboompitten elke bieden 4 g proteïne en 1,5 g verzadigd vet. Cashewnoten en paranoten hebben ook 4 g proteïne, maar met een hoger gehalte aan verzadigd vet. Cashewnoten bevatten 2,5 gram verzadigd terwijl paranoten 4.5 g. pecannoten hebben en macadamia noten zijn lager in eiwit en hoger in calorieën in vergelijking met andere noten. Pecannoten hebben 2.5 g eiwitten en 2 g verzadigd vet, terwijl macadamia noten alleen 2 g eiwit en 3.5 g verzadigd vet hebben.

Walnoten

Wat de noten zijn hoog in eiwit en laag in verzadigd vet?

Walnoten onderscheiden van andere noten omdat ze bijzonder hoog in de omega-3-vetzuur ALA of alfa linoleenzuur. Omega-3 vetzuren zijn een soort meervoudig onverzadigd vet dat besturingselement bloedstolling en helpen vorm celmembranen in de hersenen. ALA beschermt uw hart door plaque-opbouw en ontsteking verminderen, verlagen van risico op hartaanval en hart-en vaatziekten overlijden en ritme problemen verminderen. Streven naar ten minste 1,6 g ALA dagelijks bent u een man en 1.1 g ALA als u een vrouw bent. Gewoon een eetlepel walnoten bevat 2,6 g ALA, volgens de "American Journal of Clinical Nutrition." Andere noten zijn niet belangrijke bronnen van ALA.

Sojanoten en pinda 's

Wat de noten zijn hoog in eiwit en laag in verzadigd vet?

Sojanoten en pinda's zijn technisch gezien peulvruchten, maar ze hebben voedingsprofielen en gezondheidsvoordelen die vergelijkbaar met die van noten zijn. Sojanoten zijn zelfs hoger in eiwit en lager in vet en calorieën. Een 1-oz. portie bevat 11 g eiwit, minder dan 1 g verzadigd en 6 g totale vetgehalte. De proteïne is een hogere kwaliteit proteïne, in vergelijking met noten, op basis van haar aminozuur profiel. Ook bevatten Sojanoten 0.6 g ALA in ¼ kopje. Pinda's bieden 6,5 g eiwit, 2 g verzadigd en 14 g totale vet per ounce.


gerelateerde artikelen