Beïnvloedt nemen van vitamine C uw slaap?

April 22

Beïnvloedt nemen van vitamine C uw slaap?

Vitamine C is een voedingsstof die door het lichaam gebruikt voor een verscheidenheid aan functies. Een gebruik is de productie van een eiwit genaamd "collageen," die wordt gebruikt om elasticiteit aan uw huid, pezen en ligamenten. Vitamine C kan natuurlijk worden gevonden in een verscheidenheid van levensmiddelen, met name sinaasappelen en andere zure vruchten, maar het effect daarvan op uw slaap is twijfelachtig.

Traditioneel gebruik

Volgens de Mayo Clinic, is vitamine C traditioneel gebruikt voor de behandeling van chronische vermoeidheidssyndroom, alsmede algemene vermoeidheid. De Universiteit van Maryland die Medical Center dat 250 tot 500 mg vitamine C genomen tweemaal daags suggereert kan effectief bij het verminderen van de intensiteit van chronische vermoeidheidssyndroom, dat wordt gekenmerkt door chronische gevoelens krijgen van slecht slapen de nacht voor zijn. Echter, de Mayo Clinic niet voorkomt in de behandeling van vermoeidheid of chronische vermoeidheidssyndroom met vitamine C als een medisch onderzoek te steunen.

Directe effecten op de slaap

Noch de Mayo Clinic en de Universiteit van Maryland Medical Center overwegen vitamine C's effecten op de slaap te zijn aanzienlijke en back-up door het medisch onderzoek. Een aantal natuurlijke supplementen en medicijnen uw vermogen om in slaap te vallen en de kwaliteit van die slaap kan verbeteren, maar terwijl vitamine C veel heeft geneesmiddelen gebruikt en bewezen voordelen, nemen de nutriënt is niet kunnen invloed hebben op uw slaap.

Secundaire effecten

Vitamine C kan hebben enkele voordelen die niet indirect verbeteren van uw slaap schema en overdag energieniveaus. Volgens de Mayo Clinic, kan het verbeteren van uw lichaam ijzer absorptie. Sommige mensen lijden aan bloedarmoede als gevolg van slechte ijzer absorptie, die hun vermogen om rode bloedcellen te produceren en vervoeren van zuurstof in het lichaam remt. Dit kan achterlaten als u gevoel vermoeid en slaperig overdag. Meer onderzoek is echter nodig om te bepalen hoe en waarom vitamine C van invloed is op absorptie van ijzer.

Overwegingen

De gebruikelijke dosis van vitamine C genomen voor verschillende medische aandoeningen is vaak tussen 500 en 1000 mg per dag. Praat met uw arts voordat het nemen van vitamine C als een aanvulling voor elke aandoening. Vitamine C kan slecht samenwerken met bepaalde medicijnen, met inbegrip van aspirine. Geef niet elke vitamine C supplementen aan kinderen zonder eerst te raadplegen arts van uw kind.


gerelateerde artikelen