Hoe lang kan een koorts laatst met een Virus in een 10-maand oude?

May 4

Hoe lang kan een koorts laatst met een Virus in een 10-maand oude?

Koorts kunnen komen vaak voor bij kinderen en een onschadelijk teken dat hun immune systemen zijn de bestrijding van een infectie. In sommige gevallen echter kan een koorts in een 10-maand oude kind worden een reden tot bezorgdheid. Een arts moet worden aangeroepen als de koorts meer dan een dag, duurt als de lichaamstemperatuur boven 102 tot en met 103 graden Fahrenheit stijgt of als het kind extra symptomen, zoals convulsies, hallucinaties, lethargie, ernstige hoofdpijn of zere keel, onverklaarbare uitslag of herhaaldelijk braken heeft.

Virusinfecties

Een verscheidenheid van virusinfecties kan koorts symptomen veroorzaken bij zuigelingen. De meest voorkomende van deze infecties zijn de griep en verkoudheid. Virussen die het ademhalingssysteem--longen en luchtwegen-- en het spijsverteringsstelsel--maag en darmen infecteren--zijn ook vaak voor bij zuigelingen. Daarnaast, zijn mazelen virusinfecties een frequente oorzaak van koorts bij kinderen in ontwikkelingslanden.

Duur van de koorts

Een koorts die minder dan een dag in een 10-maand oude kind duurt mag niet van een reden tot bezorgdheid, zolang de temperatuur van het kind minder dan 102 tot en met 103 graden Fahrenheit is en er geen bijkomende symptomen zijn. Een arts moet worden aangeroepen als het kind koorts langer dan 24 uur duurt, zelfs als er geen bijkomende symptomen. Deze aanhoudende koorts zou een teken zijn van een meer ernstige aandoening.

Behandeling

Koorts symptomen bij zuigelingen kunnen worden behandeld met paracetamol of ibuprofen bij een dosis op basis van de leeftijd en het gewicht van het kind. Dosering begeleiding kan meestal worden gevonden in de pakket-instructies of op de fles. Geef het kind veel drinken om uitdroging, waardoor de koorts erger te voorkomen.

Aspirine moet niet worden gegeven aan kinderen of adolescenten met virusinfecties omdat het verhoogt het risico van Reye, een potentieel dodelijke aandoening die invloed op de hersenen en de lever te ontwikkelen. Als de koorts gepaard gaan met koude rillingen, nooit bedekken het kind in dekens of extra kleding omdat deze acties kunnen het toenemen van de kerntemperatuur.

Nemen van een zuigeling temperatuur

De beste manier om een 10-maand-oude baby van temperatuur is rectally. Leg het kind op de maag. Een plek van vaseline op de thermometer lamp plaatsen en invoegen van de lamp 1/2-inch tot 1-inch diep in het rectum. Zowel het kind als de thermometer nog drie minuten volhouden, dan Verwijder de thermometer en lezen van de temperatuur. Voorkom blessures en laat niet verder van de thermometer terwijl het in het kind.


gerelateerde artikelen