Calciumgehalte van aardappelen

September 5

Calciumgehalte van aardappelen

Calcium is de meest voorkomende mineraal in het lichaam. Het is belangrijk voor de groei en het onderhoud van de botten. Zuivel voedsel voorziet meer dan 75% van onze dagelijkse behoeften van calcium. Andere bronnen van calcium zijn amandelen, broccoli, groene bladgroenten, oesters, tofu en bonen. Koolhydraten, zoals ontbijtgranen, tortilla's, wit brood en aardappelen, worden ook beschouwd als gematigde bronnen van calcium via de voeding.

Functie

In het lichaam, calcium wordt vooral voor haar vermogen om te bouwen van botten. Terwijl ongeveer 99 procent van calcium is nodig voor de gezondheid van de botten, is het ook belangrijk voor de functie van de spier, onderhouden van een regelmatige hartslag, overdracht van signalen van de zenuw, afscheidende hormonen en communicatie binnen cellen. Calcium niveaus binnen het lichaam strak worden gecontroleerd en niet schommelen met de veranderingen in dieet. Als het calciumgehalte in het lichaam worden lage, zijn bot weefsels gebroken zodat calcium kan worden vrijgegeven en kan worden gebruikt door andere gebieden van het lichaam.

Aanbevelingen

Calcium behoeften zijn hoogste tijdens perioden van groei en ontwikkeling. Kinderen en adolescenten vereisen de hoogste hoeveelheid calcium ongeveer 1300 mg per dag. Volwassenen, vereist boven de leeftijd van 19, enige 1000 mg calcium per dag. Zowel zwangere en zogende vrouwen vereisen ook 1000 mg calcium per dag. Calcium verhogen moet iets met de leeftijd toe te schrijven aan de verslechtering van de gezondheid van het been. Volwassenen boven de leeftijd van 71 vereisen 1200 mg calcium per dag. De inname van voldoende niveau of AI, calcium voor zuigelingen, leeftijden van 0 tot en met 12 maanden, is 200 mg per dag. Dit is de beschouwd het bedrag nodig om de juiste lichamelijk functioneren.

Aardappelen

Een gepofte aardappel, met huid, biedt ongeveer 26 mg calcium. Verwijderen van de huid, verlaagt het calciumgehalte alleen 8 mg. Van alle variëteiten van aardappelen leveren gebakken zoete aardappelen de hoogste hoeveelheid calcium met ongeveer 68 mg per aardappel. Alternatief koken methoden kan grote invloed hebben op het calciumgehalte van aardappelen. Een magnetron aardappel bevat ongeveer 20 mg calcium en een gekookte aardappel bevat enige 7 mg calcium.

Andere voeding feiten

Een gepofte aardappel, met huid, biedt 161 calorieën, 4 g proteïne, 0.2 g vet en 37 g koolhydraten. Ook bevatten ze ongeveer 4 g vezels en geen cholesterol. Door het verwijderen van de huid, u kunt de inhoud van de voeding naar 145 calorieën, 3 g eiwit, 33 g koolhydraten en alleen 2 g vezels verlagen. Verwijderen van de huid verandert niet het vetgehalte van een aardappel. Terwijl zoete aardappelen meer calcium dan andere rassen bevatten, bevatten ze ook hogere hoeveelheden vezel. Een gebakken zoete aardappel, met huid, biedt 162 calorieën, 4 g proteïne, 0,3 g vet, 37 g koolhydraten en 6 g vezels.


gerelateerde artikelen