Ouderschap technieken voor peuters

August 21

Ouderschap technieken voor peuters

Peuters zijn actiever dan de baby's en ze hebben een natuurlijke wens te rekken de grenzen van de onafhankelijkheid. Dit kan zijn frustrerend voor hen omdat ze nog steeds hun communicatie en motoriek ontwikkelen. Hun frustratie kan vaak leiden tot driftbuien voor hem en ergernis voor u. Met een paar praktische ouderschap tips, die je kunt leren uw kind samen te werken.

Positieve aandacht

Een van de beste manieren om te motiveren uw peuter samen te werken en Toon van de positief gedrag is geef hem veel liefde en aandacht, volgens de Mayo Clinic-website. Uw uitingen van genegenheid, zulke moeten zoals knuffels, kussen en prijst overtreffen straffen die hij ontvangt. De meeste kinderen blijft het gedrag dat krijgen de meeste aandacht, dus is het belangrijk om hem te loven wanneer hij goed doet. Alleen het opgeven van gevolgen voor negatieve gedrag kan ongewenst gedrag vergroten. Klinisch psycholoog Laura Markham van AhaParenting.com suggereert dat zelfs tijdens een driftbui, uw kind moet geruststellend en kalme woorden helpen verdrijven zijn woede en laat hem weten dat je hem nog liefhebben.

Consistente gevolgen

Terwijl u hoop uw peuter zal volgen regels, ze wil proeven van haar grenzen en soms misdragen. Op die momenten is het belangrijk om te dwingen aangepast aan de leeftijd gevolgen. Soms is een natuurlijk gevolg is de beste manier voor een kind om te leren, zolang het niet gevaarlijk is. Bijvoorbeeld als ze haar dildo breekt, zal ze niet hebben om te spelen met meer. Peuters moeten ook logische gevolgen hebben, die betrekking hebben op het gedrag dat ze vertoont. Als ze een speeltje, gooit wanneer ze niet wordt verondersteld, kan ze niet spelen met speelgoed voor een tijdje. Andere tijden, misschien het verwijderen van uw peuter uit een bepaalde instelling wel de meest effectieve strategie. Volgens blog, een time-out moet duren ongeveer één minuut per levensjaar. Welke gevolgen die u kiest, zijn consistent en dwingen hen telkens wanneer die uw kind een regel breekt.

Beperken van de regels

Uw jonge peuter moet alleen een paar regels te volgen--te veel kunnen worden overweldigend en frustrerend voor hem. De Mayo Clinic website suggereert dat u regels die zal hem dat ze veilig zijn, zoals de weg stopcontacten of de hete kachel te blijven helpen. Als hij ouder wordt en voorschoolse nadert, kunt u meer regels die u verwacht hem te volgen zoals zeggen "alstublieft" en "thank you". Uw kind succesvol zijn met het volgen van de regels door het elimineren van zoveel verleidingen mogelijk helpen. Niet verwachten hem niet aan te raken de breekbare artikelen als je ze binnen zijn bereik laat.

Voorkomen van driftbuien

Humeur tantrums zijn een normaal onderdeel van de ontwikkeling van de peuter, maar u kunt stappen ondernemen om te voorkomen dat ze soms. Bekijk uw kind voor tekenen van vermoeidheid of honger alvorens haar in een nieuwe omgeving. AhaParenting.com suggereert met stevige bedtimes en dutjes of rusttijden om te voorkomen dat de driftbuien. Staat uw verwachtingen voor haar gedrag wanneer u haar omleidt. In plaats van "Niet uitvoeren op de parkeerplaats," zeggen "We gaan lopen in de winkel." Blog suggereert ook modelleren van de desbetreffende taal of acties voor uw peuter om te helpen leren haar de juiste manieren te handelen. Ook uw kind keuzes geven wanneer het mogelijk is, zoals welke cup zou ze willen drinken uit of die boeken te lezen op verhaal tijd. Dit zal helpen voldoen aan haar behoefte te voelen onafhankelijk. De Mayo Clinic website doet denken ouders in gedachten houden wat hun kind in staat is en hulp bieden wanneer dit nodig is. Soms, driftbuien gebeuren omdat uw peuter niet in staat is te begrijpen of te doen wat u vraagt.


gerelateerde artikelen