Overmatig gebruik van vitamine B-1

August 24

Overmatig gebruik van vitamine B-1

Een belangrijke factor om te onthouden bij het nemen van vitaminen is om te consumeren van gezonde bedragen. Sommige vitaminen kunnen leiden tot gezondheidsproblemen en symptomen als u te veel elke dag consumeren. Teveel gebruik van vitamine B-1, die ook bekend als thiamine is, is niet gekoppeld aan symptomen en geen hogere inname niveau is ingesteld volgens de Oregon State University.

Toxiciteit

Thiamine of B-1 is niet geassocieerd met toxiciteit van buitensporige dagelijkse doseringen. Oregon State University stelt dat er geen gevestigde toxische effecten van de consumptie van overtollig thiamine hebben gevonden in voedsel of via langdurige orale suppletie. Daarom wanneer het gaat om de dosering en vitamine B-1, moet gewoon u ervoor zorgen dat je genoeg elke dag en niet of u neemt te veel consumeren. Vitamine B-1 is natuurlijk gevonden in het voedsel dat je eet.

Bronnen en aanbevelingen

De beste bronnen van vitamine B-1 omvatten voedsel zoals hele granen, mager vlees, vis, pasta, bonen, erwten, sojabonen en verrijkte granen. Kleine hoeveelheden worden aangetroffen in fruit, groenten en zuivelproducten. Elke dag je moet consumeren op een minimale 1.0 naar 1.2 mg/dag. Als u niet genoeg consumeren, kunt u-deficiƫntie symptomen zoals vermoeidheid, psychose, zwakte en zenuw schade volgens MedlinePlus ontwikkelen.

Belang van B-1

Vitamine B-1 is zeer belangrijk voor je lichaam, omdat het wordt gebruikt in metabolisme. B-1 helpt je lichaam de koolhydraten uit het voedsel dat je in energie, eet zodat uw lichaam kan functioneren converteren. Vitamine B-1 is ook belangrijk dat uw hart, spieren en je zenuwstelsel. Zonder adequate niveaus van vitamine B-1 in uw dieet is je lichaam niet kunnen uitvoeren van deze belangrijke dagelijkse functies van leven.

Overwegingen

Essentiƫle vitaminen worden gebruikt door uw lichaam dagelijks en je moet consumeren via voedsel of neem een dagelijkse multivitamine om ervoor te zorgen dat u genoeg in uw dieet. Als je eet een gezonde evenwichtige voeding die het voedsel dat zijn goede bronnen van vitamine B-1 en het nemen van een dagelijkse multivitamin bevat of B-1 supplement, hoeft u niet over het nemen van teveel zorgen te maken. In feite beveelt de Harvard School of Public Health, u aan om een dagelijkse multivitamine naast het eten van voedingsmiddelen die gezonde vitaminen bevatten te vullen in de gaten in uw voeding.


gerelateerde artikelen