Swiss vs. Cheddar kaas voedingswaarde-informatie

July 11

Swiss vs. Cheddar kaas voedingswaarde-informatie

Een strooi kaas verhoogt de smaak van vele levensmiddelen, met inbegrip van taco's, lasagne, aardappelen, fruit en broodjes. Kaas toevoegen aan uw voedsel te verhogen van uw inname van bepaalde voedingsstoffen, maar zich bewust zijn van de inhoud van de vet- en zoutgehalte. Meer informatie over de voedingswaarde verschillen tussen cheddar en Zwitserse kaas om te helpen dat u bepalen welk type heeft een plaats in uw gezond het eten plan.

Vet

Kaas is een belangrijke bron van vet, vooral verzadigd vet. Verzadigd vet komt uit dierlijk voedsel, zoals vlees, melk en kaas. Beperk uw dagelijkse inname van verzadigd vet tot 10 procent of minder van uw totale verbruik van calorieën. Een 1-oz. portie cheddarkaas bevat 9.4 g totale vetgehalte, met 5.98 g dat verzadigd. Een 1-oz. portie Zwitserse kaas heeft 7.88 g totale vetgehalte, met 5.04 van dat verzadigd.

Eiwit

Een portie kaas levert u met een gezonde dosis van eiwit. Moet je eiwit in uw dagelijkse dieet omdat het helpt je lichaam met een voldoende hoeveelheid energie te leveren. Eiwit kan ook helpen uw honger, waarmee u controle van uw inname van calorieën overdag kunt verzadigen. Een 1-oz. portie cheddarkaas bevat 7.06 g eiwit, en hetzelfde gedeelte van het Zwitserse kaas levert 7,63 g.

Natrium

Een van de nadelen van kaas is het hoge natriumgehalte die de meeste variëteiten bevatten. Als u meer dan 2.300 mg natrium per dag op een regelmatige basis consumeren, kan u worden zetten jezelf op risico voor bepaalde medische problemen, zoals lijn en hoge bloeddruk. Beperk uw inname van zout te helpen verminderen uw risico op deze aandoeningen. Een portie cheddarkaas bevat 176 mg natrium, en een portie van Zwitserse kaas heeft minder met 74 mg.

Calcium

Een portie kaas is een belangrijke bron van calcium. U nodig dagelijks hebt 1000 mg calcium te helpen houden uw skelet sterke en goed functionerende goed. Calcium helpt ook bij het houden van uw tanden sterk en gezond. Een 1-oz. portie cheddarkaas heeft 204 mg calcium. Hetzelfde gedeelte van het Zwitserse kaas bevat 224 mg calcium.

Aanvullende voedingsstoffen

Uw portie kaas levert ook kleine hoeveelheden andere essentiële voedingsstoffen. U krijgt 145 mg van fosfor van cheddarkaas en 161 mg fosfor uit Zwitserse kaas. Fosfor werkt met calcium te handhaven sterke botten en tanden. Een portie cheddarkaas bevat 284 IU vitamine a ook. Een portie van Zwitserse kaas heeft 235 IU vitamine A.


gerelateerde artikelen