Gemeenschappelijk gedrag bij kinderen met sociale fobieën

March 20

Gemeenschappelijk gedrag bij kinderen met sociale fobieën

Vaak aangeduid als sociale fobie, is sociale fobie een soort angststoornis die extreme ongemak in sociale situaties veroorzaakt. De intense angst maakt alledaagse activiteiten, zoals winkelen of praten met onbekende mensen, buitengewoon moeilijk. Volgens een artikel geschreven door Joseph Gonzalez-Heydrich, M.D., en gepubliceerd op de Boston Children's Hospital website, tussen 0,5 en 4 procent van de kinderen hebben sociale angst, en symptomen kunnen worden ontdekt in kinderen zo jong als 8.

Vermijden

Kinderen met een sociale fobie zijn bang gênant zelf. Ze zorgen over anderen hard te oordelen wat ze zeggen of doen. In een poging om hun angst verminderen, Vermijd kinderen met sociale fobie sociale situaties en activiteiten. Volgens de NYU Child Study Center vermijden door leeftijd 8, kinderen met sociale angst die vrienden uitnodigt via, deelnemen aan klasse, gonna verjaardagsfeestjes of spreken met nieuwe mensen. Sociale fobie interfereert met de normale sociale ontwikkeling van een kind en kan leiden tot educatieve en relationele problemen.

Oppositioneel gedrag

Kinderen met een sociale fobie vertonen vaak oppositioneel gedrag wanneer hun angst toeneemt. Hoewel het lijkt alsof een kind met sociale fobie simpelweg kiezen van is uitdagend gedrag, het gedrag vloeit voort uit pure terreur. Wanneer aangemoedigd om toe te treden van sociale activiteiten, dalen kinderen met sociale fobie vaak. Een kind dat door zijn moeder wordt aangespoord om te spelen met andere kinderen op de speelplaats zal waarschijnlijk weigeren en zou vasthouden aan zijn moeder nog meer. Sommige kinderen vertonen ook temper trantrums wanneer ze het gevoel gedwongen om deel te nemen aan sociale activiteiten.

Selectief mutisme

Volgens kind ontwikkeling deskundigen op de website van Healthy Kids, kunnen extreme gevallen van sociale fobie leiden tot Selectief mutisme. Selectief mutisme is meestal rond de leeftijd van 5, maar de meeste ouders verslag zien symptomen zelfs eerder gediagnosticeerd. Kinderen met Selectief mutisme ervaring zo'n overweldigende angst dat ze niet in staat om te spreken in bepaalde sociale situaties. Een kind die met ouders en broers en zussen normaal thuis spreekt misschien nooit het uiten van een enkel woord op school. Selectief mutisme belemmert sterk de sociale en academische leven van een kind. Linker onbehandeld, Selectief mutisme kan laatste in de gehele adolescentie en leiden tot sociaal isolement en depressie.

Sociale fobie behandeling

Sociale fobie is niet waarschijnlijk te verbeteren zonder behandeling. In feite, onbehandelde sociale fobie kan leiden tot nog grotere problemen. Volgens NYU Child Study Center verhoogt sociale fobie van een kind kans op ontwikkeling middelenmisbruik problemen tijdens de late adolescentie. Onbehandelde sociale fobie verhoogt ook het risico van een kind voor depressie en zelfs zelfmoord. Effectieve behandeling voor sociale fobie bestaat doorgaans uit cognitieve gedragstherapie, die kinderen verbetering van sociale vaardigheden helpt, vormen nieuwe vriendschappen en afnemen van sociaal isolement. Soms is medicatie gebruikt voor de behandeling van sociale fobie als goed.


gerelateerde artikelen