Hoge urinezuur & hypertensie

April 3

Hoge urinezuur & hypertensie

U kan worden gediagnosticeerd met hypertensie hebt u drie lezingen van de bloeddruk van 140/90 of hoger; dat wil zeggen druk een systolische bloeddruk van ten minste 140 mmHg en/of een diastolische bloed ten minste 90 mmHg. Het getal 140 mmHg vertegenwoordigt de druk in uw bloedvaten wanneer je hart klopt. Het nummer 90 mmHg is de arteriƫle druk wanneer je hart ontspant. Hypertensie wordt geassocieerd met verschillende voorwaarden, met inbegrip van een hoge urinezuur niveau.

Purines en urinezuur

De cellen de purines adenine en guanine gebruik te maken van DNA en RNA, de bouwstenen van het genetisch materiaal, en gebruikt om het onderdeel geworden van adenosine trifosfaat, die levert de grootste deel van de energie voor de cellen. Ze helpen om eiwitten, zetmeel en de vorm van opslag van glucose. Zij hechten ook aan suikers, vetten en vitaminen, zoals uitgelegd door Victor Rodwell, Ph.D., Emeritus hoogleraar in de biochemie aan de Purdue University in "Harper's Illustrated biochemie." Purines zijn gebruikt door de cellen voor het verzenden van signalen en helpen reguleren van enzymen, de eiwitten die de cellen gebruiken om de tijd van een biochemische reactie te versnellen. Wanneer de cellen purines afbreken, is het uiteindelijke product urinezuur.

Hoge urinezuur

Hyperurikemie is de medische term voor een hoge urinezuur niveau in de bloedbaan. Dit kan gebeuren als er een verhoogde productie van urinezuur, een afname van het verwijderen van urinezuur door de nieren of een combinatie van beide is. Een hoge urinezuur niveau blijft voor enige tijd, kan leiden tot afwijkingen van de nier, jicht en nierstenen, volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine" door Christopher Burns, M.D., assistent-Professor in de afdeling van geneeskunde aan Dartmouth Medical School. Jicht is een aandoening waar urinezuur is gedeponeerd in de weefsels en gewrichten, een aandoening die tot ontsteking leidt. Er zijn aanwijzingen dat een hoge urinezuur niveau ook geassocieerd met hypertensie worden kan.

Hoge urinezuur en hypertensie studie

In December 2006 de kwestie van de "Cleveland Clinic Journal of Medicine" neemt Marcelo Heinig, M.D., het standpunt dat een hoge urinezuur niveau een risicofactor voor hoge bloeddruk is, hoewel veel autoriteiten het niet eens. Wanneer zijn onderzoeksteam verhoogd het urinezuur niveau in ratten, leidde het tot de ontwikkeling van hypertensie binnen drie tot vijf weken. Dr. Heinig schreef van andere studies die hebben ook geconcludeerd dat er een verband tussen een hoge urinezuur niveau en hypertensie. In een dergelijke studie had 89 procent van de adolescenten met hypertensie een hoog niveau van urinezuur, terwijl geen van de adolescenten in de controlegroep had een hoog niveau. De gemiddelde urinezuur niveau in de Verenigde Staten groeit, schreef Dr. Heinig.

Meer Studies

Richard Johnson schreef ook in juni 2003 de kwestie van "Hypertensie" dat een hoge urinezuur niveau geassocieerd met hoge bloeddruk wordt. In de evaluatie van verschillende studies bepaald dit onderzoeksteam dat ongeveer 25 procent van de mensen die hoge bloeddruk hebben, maar worden niet behandeld een hoge urinezuur niveau, terwijl meer dan 75 procent van degenen met een zo hoog hebben als 200/140 een hoge hebben bloeddruk. Deze bevindingen kunnen worden gebruikt voor het voorspellen van de kans dat iemand met een hoge urinezuur niveau van hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten ontwikkelen zullen. Hyperurikemie kan stimuleren de groei van de gladde spieren in de binnenwand van de bloedvaten; Dit kan leiden tot abnormaliteiten in de slagaders en hoge bloeddruk.


gerelateerde artikelen