Mirapex bijwerkingen

June 1

Mirapex bijwerkingen

Miraplex is een merknaam voor Pramipexol dihydrochloride. Miraplex is een recept geneesmiddel voor de behandeling van matige tot ernstige gevallen van primaire het restless legs syndroom (RLS). De symptomen van RLS hebben beschreven als onaangename sensaties in het been die zijn opgevolgd door bewegingen van het been. Secundaire RLS is een niet-verbonden voorwaarde die kan ontstaan door zwangerschap, bloedarmoede of ijzertekort en Miraplex in niet goedgekeurd voor de behandeling van secundaire RLS. Miraplex heeft aangetoond dat een effectieve langdurige behandeling voor primaire RLS, maar er zijn bijwerkingen dat patiënten moeten zich bewust zijn van, zoals sommigen van hen kunnen gevaarlijk zijn.

Slaperigheid

Miraplex kunnen slaperigheid veroorzaken bij patiënten. Het kan leiden tot patiënten in slaap te vallen zonder waarschuwing, zelfs terwijl patiënten activiteiten waarvoor alertheid doen zoals het besturen van motorvoertuigen. Patiënten moeten informeren hun artsen als ze alcohol drinkt of geen medicatie dat ze slaperig nemen, maakt zoals Miraplex de kansen verhogen kunnen van onverwacht in slaap vallen. Sommige patiënten ontslapen zonder voorafgaande vermelding van slaperigheid.

Hallucinaties

Patiënten die Miraplex kunnen ervaren hallucinaties; dat wil zeggen, ze kunnen zien, voelen, hoort of ruikt dingen die er niet. Patiënten die ouder dan 65 zijn hebben een hoger risico van hallucinaties ervaren.

Andere bijwerkingen

Patiënten die Miraplex kunnen ervaren van lage bloeddruk en voelen duizelig, zwak, misselijk of bezwete wanneer ze opstaan of gaan snel zitten. Patiënten kunnen problemen met compulsieve winkelen, dwangmatig eten, gokken en een verhoogde geslachtsaandrijving ontwikkelen.

Meest voorkomende

De meest voorkomende bijwerkingen van het nemen van Miraplex zijn misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid. De arts van de patiënt moet worden gemeld als een van deze symptomen zich voordoen.

De ziekte van Parkinson

Miraplex wordt soms ook voorgeschreven bij patiënten met de ziekte van Parkinson (PD). De bijwerkingen die zijn gemeenschappelijkst voor patiënten die lijden aan PD zijn misselijkheid, duizeligheid, obstipatie, slaperigheid, hallucinaties, spierzwakte, slapeloosheid, verwarring en abnormale bewegingen.

Andere risico 's

Het is niet bekend of Miraplex is schadelijk voor ongeboren baby's. Patiënten moeten hun artsen adviseren, als zij zwanger bent of van plan bent om zwanger te worden. Het is ook niet bekend als Miraplex wordt doorgegeven in de moedermelk. Artsen moeten worden geadviseerd als patiënten die borstvoeding geven, borstvoeding als degenen die zijn Miraplex niet moet nemen.


gerelateerde artikelen