Komt Gas & maag opgeblazen gevoel van de galblaas?

May 16

Komt Gas & maag opgeblazen gevoel van de galblaas?

Gas en maag opgeblazen gevoel kunnen buikpijn en ongemak veroorzaken. Uw galblaas kan sommige opgeblazen gevoel en ongemak veroorzaken, als u begint met de gezondheid problemen mee, maar het maakt geen gas. U kunt gas ontwikkelen voor een verscheidenheid van andere redenen. Als u denkt dat uw galblaas is dat omhoog te handelen, zoeken zorg van uw arts.

Galblaas

Uw galblaas van primaire verantwoordelijkheid is om te helpen met het opslaan van spijsverteringssappen geproduceerd door uw lever totdat nodig in je darm te breken vetten. Als je galblaas begint op te treden omhoog, kon je ervaring galstenen of enkel irritatie van de galblaas. Galstenen en galblaas irritatie kan veroorzaken maag opgeblazen gevoel, pijn en ongemak. Als je zwaarlijvig bent, toeneemt uw risico van het ontwikkelen van galstenen en irritatie van de galblaas, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse.

Gas en opgeblazen gevoel

Gas kan ook leiden tot maag opgeblazen gevoel. U kan het ontwikkelen van gas uit het slikken van teveel lucht door eten of drinken te snel, of kauwgom of het eten van hard candy. U kunt ook gas ontwikkelen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, met name high-koolhydraten voedingsmiddelen, zoals broccoli, kool, gebakken bonen en sla. Afhankelijk van waar het gas, in uw maag of in uw darmen vormt, zal bepalen of u oprisping of passeren van gas. Wanneer u lucht gevangen in je maag hebt, wordt in uw lichaam de overtollige lucht releases door oprispingen. Uw lichaam releases overtollige lucht gevangen in uw darmen door het passeren van gas.

Spijsvertering

U kunt ook het ontwikkelen van gas in uw spijsverteringskanaal van de normale verdeling van onverteerd voedsel. Deze voedingsmiddelen kunnen onschadelijke bacteriën van nature in uw dikke darm en de dikke darm veroorzaken. Deze lucht ontsnapt je lichaam wanneer u gas doorgeeft. Wanneer uw lichaam volledig kan niet van bepaalde voedingsmiddelen, zoals maïs breken, zal de onschadelijke bacteriën in je darm breken. Wanneer dit gebeurt, produceert het lichaam waterstof, kooldioxide en methaangas. Deze gassen verlaat uiteindelijk je lichaam via de endeldarm.

Overwegingen

Als gas en maag opgeblazen gevoel een probleem voor u zijn, uw zorgverzekeraar over probeert over-the-counter anti-gas producten om hulp vragen. Als u zich ongerust maakt dat u een ontstoken galblaas of dat u galstenen hebt, kan uw zorgverzekeraar bepalen welke complicaties aanwezig zijn in je galblaas door het uitvoeren van bepaalde tests, zoals een echografie.


gerelateerde artikelen