Knie Out geven bij het buigen

May 3

Knie Out geven bij het buigen

Je knie kan lijken een eenvoudige structuur van de buitenkant, maar aan de binnenkant is een gewricht dat uit vele onderdelen bestaat, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen. Omdat uw knie zo ingewikkeld is, is het zeer gevoelig voor diverse verwondingen. En als er iets misgaat met een klein deel van uw knie, het hele mechanisme dreigt uit te geven wanneer wordt geprobeerd om te gaan door routine activiteiten zoals buigen en uit te breiden.

Voorkomende oorzaak

Een verstuiking is een stretch of scheur van een ligament. Gemeenschappelijke verstuikingen in uw knie betrekken schade in uw mediale collaterale ligament of anterior cruciate ligament. Als u hebben sprained een ligament, misschien je hebt gehoord een popping of magnetisch geluid wanneer je het gewond. Mogelijk merkt u ook dat u niet het plaatsen van enig gewicht op het aangetaste been, heb je pijn wanneer u probeert om te buigen van uw knie, zwelling in je knie hebt en je knie geeft manier of gespen wanneer u wandelen of anders zetten geen gewicht, volgens de UCSF Medical Center.

Een andere beklaagde

Het is ook mogelijk om het gevoel alsof je knie uitdelen kan--geven je een gevoel dat je knie instabiel met activiteiten zoals buigen is--zonder daadwerkelijk instabiliteit in je knie veroorzaakt door gescheurde of uitgerekt ligamenten. Patellofemoral dysfunctie, die wordt ook wel runner's knee, kan ook leiden u het gevoel alsof je knie zal gesp wanneer u buigen. Runner's knee treedt op wanneer uw knieschijf niet correct over een groef in uw bovenbeensbot bijhouden wanneer u buig en strek je been, volgens de website Kids gezondheid, onderdeel van The Nemours Foundation's Center for Children's Health Media. Dit kan ook pijn veroorzaken omdat het irriteert de groef en weg kraakbeen onder de knieschijf dragen mag. Enkele van de meest voorkomende symptomen van lopers knie zijn pijn en tederheid achter of op de zijkant van uw knieschijf, zwelling in je knie, verergerde pijn wanneer u buig uw knie en pijn wanneer u met een gebogen knie voor een langere periode van tijd zitten.

Diagnose

Uw arts kan het gebruik van een reeks van evaluatie-instrumenten als ze probeert te bepalen wat de oorzaak van uw knie te gesp wanneer u buigen. Ze vindt een medische geschiedenis, vragen over hoe lang u symptomen hebt gehad en of u weet van een tijd wanneer je je knie gewond. Ze kan ook druk op je knie en neem het door middel van acties zoals buigen, draaien en strekken het voelen voor schade. Afhankelijk van de ernst van uw aandoening, kan ze ook vragen u rondlopen, buig en strek je knie op uw eigen, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen. Uw arts kan ook bestellen rƶntgenfoto's en een MRI te beoordelen uw knie van binnenuit.

Behandeling

De behandeling van uw knie zal afhangen van de onderliggende oorzaak. Hebt u van runner's knee, uw arts kan toewijzen thuiszorg behandelingsstrategieƫn zoals rusten en ijsvorming uw knie, anti-inflammatoire geneesmiddelen nemen en versterkende oefeningen doen een keer de zwelling vermindert. Hebt u een verstuiking van de gewrichtsbanden, afhankelijk de behandeling ook van de ernst van de verstuiking. Als uw verstuiking milde is tot matige, uw arts kan voorschrijven fysiotherapie en pijn reductie methoden zoals die worden gebruikt voor de runner's knee. Een volledige ligament traan vereist meestal chirurgische reconstructie of reparatie, volgens de sportgeneeskunde Institute aan de Universiteit van Minnesota-orthopedie.


gerelateerde artikelen