Zwakke elasticiteit en dunne huid

October 3

Zwakke elasticiteit en dunne huid

Zwakke elasticiteit en dunheid zijn twee verschillende situaties die kunnen uw huid beïnvloeden. Zwakke elasticiteit is vaak een symptoom van matige of ernstige uitdroging, terwijl potentiële oorzaken van dunne huid zijn leeftijd en overmatige blootstelling aan zonlicht. U kan ook het ontwikkelen van veranderingen in elasticiteit van de huid en dikte als symptomen van een groep van erfelijke aandoeningen gezamenlijk bekend als het syndroom van Ehlers-Danlos, of EDS.

Zwakke elasticiteit

Verlies van elasticiteit van de normale huid, een afkorting voor normale huid turgor, treedt vaak op wanneer je 10 procent of meer van uw lichaamsvloeistof verliest, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine van Medline Plus. Mogelijke onderliggende oorzaken van vochtverlies omvatten braken, diarree, verminderde vochtinname en hitteberoerte, die optreedt wanneer u overmatig zweet terwijl het niet handhaven van een goede vochtinname. Verzwakte huid elasticiteit na het verliezen van de extreme hoeveelheden van gewicht of als een symptoom van de diabetes kunnen zich ook voordoen.

Dunne huid

Dunne huid leeftijdsgebonden ontwikkelt in combinatie met een verlies van de vette laag die normaal uw bloedvaten beschermt, volgens de Mayo Clinic. Zon blootstelling-gerelateerde dunne huid ontstaat wanneer zonlicht degradeert vezels van elastine en collageen in de laag van je huid genaamd de dermis. Extra mogelijke oorzaken van dunne huid zijn genetische aanleg en langdurige gebruik van medicatie zoals topische of orale corticosteroïden. U kan ook het ontwikkelen van abnormaal dunne huid hebt u bepaalde bloeden stoornissen of de gevaarlijke opbouw van abnormale eiwitten die zijn gekoppeld aan de aandoening, de zogenaamde amyloidose.

Ehlers-Danlos syndroom

U kunt zowel verzwakte en dunne huid als gevolg van destructieve veranderingen in het bindweefsel die is gekoppeld aan de verschillende vormen van EDS, volgens de Stichting van de artritis ontwikkelen. In klassieke EDS, kan je ontwikkelen huid tranen of kneuzingen gemakkelijk, evenals uiterst rekbare huid. Overdreven rekbare huid kan zich ook voordoen als u de zeldzame vorm van EDS genaamd arthrochalasia ontwikkelt. In vasculaire EDS, kan je huid dat is dun genoeg te verschijnen doorschijnend ontwikkelen. In de zeldzame vorm van EDS genaamd dermatosparaxis, kan u ernstig fragiele huid in combinatie met een uitgesproken verlies van de elasticiteit van de huid ontwikkelen.

Diagnose en behandeling

Uw arts kan de opsporing van wijzigingen in de elasticiteit van uw huid door tijdelijk grijpen huid op uw onderarm of buik, evenals de huid op de rug van uw handen, verslagen Medline Plus. Als uw huid niet snel weer normaal zodra vrijgegeven, is een vorm van zwakte aanwezig. Uw arts kan dan ontdekken en behandelen van de onderliggende oorzaken van uw conditie. Hoewel dunne huid geeft niet noodzakelijkerwijs aan de aanwezigheid van medisch significante wijzigingen, moet u uw arts raadplegen voor een juiste behandeling en diagnose, de Mayo Clinic notities.

Ehlers-Danlos behandeling

Behandelingen voor EDS meestal gericht op de preventie van complicaties en verwondingen, de Stichting van de artritis verslagen. Hebt u enige vorm van dit syndroom, betekent dit dat uw arts kan aanbevelen dat er stappen die activiteiten kunnen leiden tot verwondingen, bescherming tegen de zon en vallen preventie methoden omvatten zoals clearing loopbruggen en ingangen in uw huis te vermijden. Wenst u van chirurgie, kan uw arts repareren van de resulterende insnijdingen met chirurgische tape of lijm in plaats van traditionele steken.


gerelateerde artikelen