Voordelen en bijwerkingen van ingeblikte suikermaïs

October 17

Voordelen en bijwerkingen van ingeblikte suikermaïs

Het is moeilijk op top van de smaak en consistentie van verse maïs op de kolf. Echter, soms is het handiger en rendabel gebruik van ingeblikte maïs. Ondanks de gemeenschappelijke waarneming dat goederen ingeblikte zijn minder gezond dan verse producten, ingeblikte suikermaïs niet ontbreken voor vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Ingeblikte suikermaïs is een gezond dieet keuze die vele nutritionele voordelen biedt.

De specifieke kenmerken

Een kopje ingeblikte zoete witte maïs met geen toegevoegd zout bevat 1,28 g totale vetgehalte, 4.99 g eiwit, 39.45 g koolhydraten en geen cholesterol. De kleine hoeveelheid vet in het blik suikermaïs--1,28 g--is meestal hart-gezond enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Een kopje ingeblikte suikermaïs bevat 1,8 g voedingsvezels, die helpt bieden een gevoel van verzadiging-- of volheid-- en kan helpen voorkomen dat overeten. Daarnaast kan voedingsvezels helpen beschermen tegen darmkanker. Met bijna 5 g eiwit--meer dan het bedrag dat is gevonden in een tablespoonful van pindakaas-- en een redelijke 164 calorieën per kopje, ingeblikte suikermaïs kunnen zijn een belangrijk onderdeel van een evenwichtige maaltijd.

Voordelen

Rui Hai Lu, Cornell hulpprofessor van voedingswetenschap, meldt dat maïs rijk aan antioxidanten en fytonutriënten gunstig is, en beweert dat de ingeblikte maïs meer voordelen dan de verse verscheidenheid kan bieden. Wanneer gekookt, releases maïs een stof genaamd ferulazuur, die kan helpen kanker te voorkomen. Naast ferulazuur bevat ingeblikte maïs gezonde hoeveelheden mineralen en vitaminen. Eénkop bevat 420 mg kalium, beduidend meer dan het bedrag dat is gevonden in een kleine banaan. Dit essentiële mineraal is noodzakelijk voor het handhaven van stabiele bloeddruk. Ingeblikte suikermaïs biedt ook 2.404 mg niacine-- of vitamine B-3--per kopje. Vitamine B-3 helpt vrijgeven van energie uit voedsel, het verminderen van hoge bloeddruk en het handhaven van een gezond spijsverteringskanaal. Ten slotte, Luteïne en zeaxanthine--een paar antioxidant carotenoïden die kunnen helpen voorkomen macula degeneratie, een leeftijdsgebonden oogziekte--aanwezig zijn, met 82 mg per kop.

Natrium

Ingeblikte suikermaïs kunnen hoog in zout, met sommige merken dat zoveel 545 mg natrium per kopje--dicht bij een kwart van de aanbevolen hoeveelheid van dieet. MedlinePlus rapporten dat buitensporige dieet zout tot vochtretentie en verhoogde bloeddruk in de natrium-gevoelige personen leiden kan; de website beveelt aan om niet meer dan 2.300 mg natrium per dag. Bent u meer dan 51, zijn Afro-Amerikaanse of hoge bloeddruk, diabetes of chronische nierziekten, het aanbevolen bedrag is niet meer dan 1500 mg per dag. Kijk voor ingeblikte maïs met geen toegevoegd zout; de natrium-niveau daalt tot een bescheiden 31 mg per kop.

Overwegingen

Vrijwel zijn geen bijwerkingen gebonden aan ingeblikte suikermaïs, tenzij u allergisch voor maïs bent. In dat geval moet u voorkomen dat niet alleen ingeblikte suikermaïs, maar ook maïzena, glucosestroop, maïsolie, zoetstoffen van maïs en popcorn. Artsen gebruikt om te
adviseren van mensen met een diverticulitis--een ontsteking van het kleine zakjes in de dunne darm--om te voorkomen dat noten, zaden en maïs; dat voorbehoud is vandaag minder gangbaar. Volgens MedPage vandaag, heeft onderzoek aangetoond dat maïs onschadelijk in die met diverticulitis is. Echter, als u hebt diverticulitis en ervaring verergering van de symptomen na het eten van maïs, vermijdt u het.


gerelateerde artikelen