Wat is guargom?

August 7

Wat is guargom?

Het voedsel verwerkende industrie voornamelijk gebruikt tandvlees beter, meer plat-stable om producten te produceren. Guargom is ook commercieel beschikbaar, en wordt verkocht in poeder vorm in de supermarkt voor gebruik bij het bakken van vetarme of glutenvrije producten.

Guargom

Guargom is samengesteld uit complexe hydrofiele of water-liefdevolle, moleculen. Het tandvlees gemakkelijk bindt met water, en dit is de reden waarom de levensmiddelenindustrie vaak als verdikkingsmiddel gebruikt. Guargom wordt beschouwd als een oplosbare vezel omwille van haar vermogen om water te absorberen, en dit zorgt ervoor dat de dunne darm te verteren het slecht. Veel tandvlees komen uit plantaardige bronnen, met inbegrip van zaden, plant exsudaat en zeewier. Guargom is vervaardigd van een struik uit de familie van de bean genaamd Cyamopsis tetragonoloba.

Functie

Guargom kan functioneren als een bindmiddel in glutenvrij bakken. Het hydrofiele karakter van guargom maakt het een bijzonder krachtige verdikkingsmiddel, en koks gebruiken het vaak als vulstof in desserts, gebakken producten, ijs, sauzen, soepen en salade dressings. Omdat het darmkanaal het helemaal niet absorberen doet, biedt guargom één tot twee calorieën per gram in plaats van vier calorieën per gram, dus je vaak in magere voedselproducten als additief vinden kunt.

Gebruik

Volgens het boek, "voedingsmiddelen: Experimental vooruitzichten, guargom kunt vervangen door maximaal 10 procent van de bloem in meest gebakken producten, hoewel het bedrag per product varieert. 10.35 procent van meel in koekjes, 5,5 procent van meel in gebak en 3.0 procent meel in brood kan vervangen. Guargom kunt ook vervangen voor bloem als verdikkingsmiddel. Meng guargom met een vloeistof voordat u deze toevoegt aan de andere ingrediënten. De verhouding moet 1½ tsp. van guargom naar 1 tbsp. van tarwemeel.

Glutenvrij bakken

Guargom bakkers meestal gebruikt ter vervanging van tarwegluten in gluten-vrije goederen. Tarwegluten is elastisch en wordt vergroot wanneer gebakken, waardoor taart, koekjes en gebak te behouden hun vorm zonder te vallen. Echter de meel gebruikt in glutenvrij bakken niet beschikken over deze zelfde elastische eigenschappen, en je moet toevoegen van kauwgom om te helpen goederen houden hun vorm. De verhouding voor dit gebruik is 1 tsp. van guargom aan 1 kop van glutenvrij meel.

Waarschuwing

Guargom aanzienlijk verhoogt het vezelgehalte in voedingsproducten: 1 tbsp. van guargom bevat 6 g vezels. Deze hoge vezelinhoud darmstelsel kan verhogen en kan leiden tot diarree als je teveel verbruikt. Ook heeft guargom een bittere smaak die invloed op de kwaliteit van gebakken goederen hebben kan.


gerelateerde artikelen