Een maagklachten tijdens mijn 12e Week van de zwangerschap

July 13

Een maagklachten tijdens mijn 12e Week van de zwangerschap

In sommige gevallen een last van de maag en andere spijsvertering klachten tijdens de vroege zwangerschap zou een teken zijn van hyperemesisgravidarum, een potentieel ernstige zwangerschap aandoening die tot uitdroging en andere complicaties leiden kan indien verlaten onbehandeld. Maar voor de meeste zwangere vrouwen, dat rollen gevoel in je maag aan het einde van uw eerste trimester hebt is gewoon een tijdelijke teken dat je lichaam is nog steeds aan te passen aan de zorg voor de baby groeit in uw buik.

Oorzaken

In de meeste gevallen lijkt een maagklachten tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap te ontwikkelen als gevolg van het plotseling schommelende hormoonspiegels in je nieuwe zwangere lichaam. Deze vrouwelijke hormonen zijn humaan choriongonadotrofine, progesteron en oestrogeen. Vrouwen die last hebben van hogere niveaus van deze hormonen, zoals degenen die zwanger van een tweeling of drieling, meestal lijken te Ervaar intensere misselijkheid en ochtendmisselijkheid, merkt Heidi Murkoff, co-auteur van "Wat te verwachten wanneer je verwacht." Andere factoren die een rol bij te dragen aan of verslechtering van misselijkheid en maag problemen tijdens de vroege zwangerschap kunnen spelen zijn fysieke uitputting, een verhoogd gevoel van geur en emotionele of psychische stress.

Symptomen

Veel vrouwen merken eerst een last van de maag zo spoedig vier tot zes weken van de dracht en symptomen vaak blijven totdat u bij 12 tot 14 weken van de zwangerschap. Ziet u mogelijk slechts een licht misselijk maag of milde gevoel van misselijkheid, maar deze symptomen kunnen ook verergeren tot ernstige misselijkheid, droge heaves, braken en zure reflux of zuurbranden. Symptomen van ochtendmisselijkheid soms optreden alleen tijdens het eerste deel van de ochtenduren of ze plaatsvinden gedurende de dag, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Preventie en behandeling

Minimaliseren een last van de maag en andere symptomen van de ziekte 's morgens tijdens uw eerste trimester van de zwangerschap met behulp van een assortiment van eenvoudige strategie├źn. Knabbelen op een gemakkelijk te verteren, koolhydraten op basis van voedsel, zoals een stukje toast, vroeg in de ochtend, en het consumeren van frequente kleine snacks--in plaats van grote maaltijden--gedurende de dag. Drink veel water en sturen duidelijk van sterk ruikende voedsel en sigarettenrook, die je buik rollen kan krijgen. Als u een last van de maag of misselijkheid ontwikkelt, adviseert proberen eten bland voedsel, zoals gelatine of appelmoes of die het bevatten van gember, zoals ginger ale, MedlinePlus.

Overwegingen

Praat met uw zorgverlener zwangerschap als een last van de maag en andere symptomen van ochtendmisselijkheid drastisch verslechteren of verder dan de 16e week van de dracht. In bepaalde gevallen ernstige aanhoudende ochtendmisselijkheid kan aangeven hyperemesisgravidarum, een zwangerschap conditie waarbij intensieve braken en misselijkheid en kan nodig zijn extra behandeling, met inbegrip van hospitalisatie. Extra tekenen daalde dat u hebt hyperemesisgravidarum omvatten gewichtsverlies, uitdroging, urineproductie, hoofdpijn en ernstige vermoeidheid.


gerelateerde artikelen