Vervangers voor zonnebloemolie

October 1

Vervangers voor zonnebloemolie

Zonnebloemolie is een hart-gezond meervoudig onverzadigd vet. Het komt uit op de zaden van zonnebloemen of Helianthus annuus te drukken. Het is een licht, bijna smaakloze en geurloze olie die goed rauw of gekookt in veel recepten werkt. Amerikaanse productie van zonnebloemolie is toegenomen sinds de jaren 1960, gedeeltelijk als gevolg van de voorkeur van de consument voor meervoudig onverzadigde oliën in boter en reuzel, volgens de economische botanie website van de University of California, Los Angeles. U kunt koken met diverse substituten voor zonnebloemolie.

Saffloerolie

Saffloer is Carthamus tinctorius, het dichtstbijzijnde alternatief voor zonnebloem omdat het deel van de composietenfamilie Asteraceae uitmaakt. Ook is het, licht van kleur en bijna smaakloze. Zonnebloem olie en saffloerolie zijn gezonder dan maïs en soja olie, volgens de UCLA economische botanie website. Sunflower, Saffloer olie zijn rijk aan linoleenzuur, een meervoudig onverzadigde vetzuur geassocieerd met lagere risico's van hart-en vaatziekten.

Lijnzaadolie en walnoten olie

Lijnzaadolie heeft een hoge Rookvrije punt, en het is hoger in omega-3 vetzuren dan zonnebloemolie. Omega-3 vetzuren zijn gezonde vetten die het lichaam nodig heeft en kan niet op zichzelf. Lijnzaadolie heeft een kenmerkende smaak, hoewel, en niet geschikt voor alle recepten. Notelaar olie biedt ook alpha-linoleenzuur, dezelfde vorm van omega-3 dat lijnzaadolie bevat. Het heeft meer smaak dan zonnebloemolie en maakt een aangenaam olie voor salade dressings.

Olijfolie

Zonnebloem olie is rijk aan vitamine E en heeft een bijzonder hoge concentratie van de alpha-versie, Alfa-tocoferol. Zoals zonnebloemolie biedt olijfolie een gezonde dosis van antioxidanten, waaronder vitamine E. Virgin olijfolie heeft een opvallende fruitige smaak en zijdeachtige mond voelt. Als u wilt vervangen zonnebloem olie in een recept dat een smaakloze olie, zoals cookies moet, zal lichte olijfolie werken. Lichte olijfolie ondergaat meer verwerking dan olijfolie. Het is lager in antioxidanten en heeft een neutrale smaak. Olijfolie heeft een lage Rookvrije punt. Het is geschikt voor stroperij maar niet voor roerbakken.

Vetarme vervangingen

Vochtige ingrediënten zoals puree van vruchten, yoghurt of appelmoes zonnebloemolie in gebakken goederen of voedingsmiddelen zoals pannenkoeken kunt vervangen. U kunt bijvoorbeeld roer in gepureerde peer in plaats van de olie en alle of de meeste van de suiker in een muffin recept. Probeer kleine partijen als u met voedsel vervangingen experimenteren. Voor een dessert van gebakken, vervangen door een gelijke hoeveelheid van appelmoes voor zonnebloemolie en knip de suiker of andere zoetstof. U kunt ook te vervangen door appelmoes de helft van de olie.


gerelateerde artikelen