Wat zijn de kenmerken van disfunctionele familie communicatiepatronen?

December 8

Wat zijn de kenmerken van disfunctionele familie communicatiepatronen?

Overzicht

Russische schrijver Leo Tolstoy was niet helemaal juist toen hij beroemd schreef, "Happy families zijn allemaal hetzelfde; ieder ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen manier." Bepaalde patronen van communicatie zijn herhaaldelijk gezien in probleemgezinnen, leidend tot chronische problemen binnen het gezin, opmerking Sheryl A. Benton en Dorinda J. Lambert met de afdeling advisering aan de Kansas State University. Als u negatieve communicatiepatronen in uw eigen huis herkent, kan familie counseling helpen uw gezin leren om normaal te functioneren.

Buitensporige ruzie

Sommige gezinnen stellen wanneer er een verschil in mening of overtuiging. Emotionele argumenten oplossen van deze verschillen echter zelden of zwaaien iedereen ga haar overtuigingen. Een persoon wiens overtuigingen zijn sterk aangevallen dreigt te verdedigen met gelijke felheid, verhoging van de negatieve emoties aan beide zijden. Gezonde families kunnen erkennen en tolereren van verschillende standpunten.

Werkelijkheid verschuiving

Gezinnen die praktijk 'werkelijkheid verschuiving' elkaar tegenspreken over wat echt gebeurd, zegt de Universiteit van Illinois te Urbana-Champaign Counseling Center website. Terwijl mensen uiteraard verschillende standpunten over verschillende incidenten hebben, weigeren de werkelijkheid shifters objectieve gebeurtenissen. Bijvoorbeeld kan een ouder spreken van een ongelukkig, argumentatieve kerstdiner als een "mooie tijd" en handelen verontwaardigd als een kind de werkelijke gebeurtenissen van de avond beschrijft. Werkelijkheid verschuiving kan kinderen om te twijfelen aan hun eigen ervaringen.

Buitensporige kritiek

Kritiek tussen familieleden kan een averechts effect hebben wanneer het te hard of overdreven, zelfs wanneer het is bedoeld om behulpzaam te zijn. Ouders die hun kinderen of elkaar vaak veel kritiek lijden aan onrealistische verwachtingen. Angst kan ook worden in de hoofdmap van buitensporige kritiek. Een ouder die angstig over de academische succes van haar kind of over haar echtgenoot vermogen om geld mogen gebruik maken van kritiek en eisen dat de situatie veranderen om te voelen beter zelf. Helaas is de buitensporige kritiek meer kans op het veroorzaken van spanning dan positieve verandering.

Controle vs. begeleiding

Controle in plaats van geduldige begeleiding is een kenmerk van disfunctionele familie communicatie. In plaats van het aanmoedigen van onafhankelijkheid van hun kinderen naarmate ze rijpen, controlerende ouders bestellen ze rond en beslissingen voor hen zelfs als ze oud genoeg zijn om dit te doen zelf. Als kinderen ouders te controleren opgroeien, kunnen zij twijfelen aan hun capaciteiten en zelfs voelen ontrouw wanneer ze zelfstandig optreden.


gerelateerde artikelen