Bronnen van nikkel in uw dieet

November 25

Bronnen van nikkel in uw dieet

Dierlijke studies suggereren dat het spoorelement nikkel is betrokken bij een aantal belangrijke biologische functies, met inbegrip van de productie van de hormonen prolactine en aldosteron; behoud van de integriteit van lipide en celmembranen; en het stabiliseren van DNA en RNA, volgens Andrew Weil, M.D. lage niveaus van nikkel optreden bij mensen met een lever- of nierziekte. Hoge niveaus van nikkel optreden bij mensen met een schildklier ziekte, hart-en vaatziekten en kanker, volgens de minerale Information Institute.

Foods hoog in nikkel

De hoofdbron van nikkel in het dieet is afkomstig van planten, die ongeveer 900 mcg per dag van nikkel leveren. Droge bonen, cacao, baking soda en noten, met inbegrip van hazel noten, amandelen en pistachenoten bevatten hoge niveaus van nikkel, of meer dan 2,0 mcg/g, volgens "The Journal of Nutrition." In Europa fungeert nikkel als katalysator te verharden van margarine. Daarom is deze voeding bevat grote hoeveelheden nikkel.

Voedingsmiddelen met matige nikkel

Paddestoelen, gerst, rogge, oesters, verwerkte vleeswaren, frambozen en vele groenten bevatten tussenliggende niveaus van nikkel of 0,2-2.0 mcg/g. mensen moeten 25 tot 35 mcg van nikkel per dag, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw de landbouw zoekservice. Gemiddelde nikkel inname in de Verenigde Staten is 300 mcg per dag, volgens de "Journal of Toxicology, Clinical Toxicology."

Voedingsmiddelen met een lage nikkel

Bier, thee, koffie, abrikozen, hele en melkpoeder, vers fruit, vlees, vis en Coca Cola bevatten lage niveaus van nikkel, of minder dan 0,2 ng/g.

Metaal

Ingeblikt fruit bevat hogere hoeveelheden nikkel dan vers fruit. Dit optreedt als gevolg van de vrucht te reageren met tin, die releases nikkel. Bovendien, tijdens het koken aanvallen oxaalzuur in sommige levensmiddelen RVS skillets vrijgeven van nikkel. Goede kwaliteit RVS loogt deze ingrediƫnten minder dan slechte kwaliteit.


gerelateerde artikelen