Hoe te dehydrateren gekookt spek

July 2

Drogen van vlees verlengt de houdbaarheid, zodat u het later hydrateren of genieten als een gedroogd voedsel. Gekookt spek werkt goed in een dehydrator en maakt een eiwit-verpakt snack, salade topping of soep ingrediënt. Gedroogd spek is ook een goed punt om pack voor uitgebreide wandelingen of uitstapjes van de camping. Zoekt u een dehydrator thuis aanbod winkels.

Apparatuur

Een elektrische dehydrator is goed droog gekookt spek, ideaal. Dit product wordt het vocht van het vlees met behulp van elektriciteit, waardoor de inspanning die nodig is om droge spek verwijderd. Gebruik een koekepan te koken het spek en een vork voor het draaien van het. Een worp van papieren handdoeken is handig voor afvegen en het vet uit het spek inweken vóór en tijdens het uitdrogend. Een luchtdichte plastic of zip-top zak is belangrijk voor het opslaan van het gedroogd spek en verhinderen dat het verwennen.

Techniek

Vóór het drogen spek, kook de segmenten in een koekepan elk is helder en gekookt door. Het spek heel goed uitlekken op keukenpapier. Vet dat op het vlees tijdens uitdroging blijft kan ranzig worden. Plaats het spek in de drogen lade van de dehydrator parkeerstroken en de lade in de machine gebracht. Bedek het en het inschakelen van de macht. Laat het spek te dehydrateren voor ongeveer zes tot acht uur. Verwijderen en sla het gedroogd spek in een verzegelde container of tas.

Tips

Een scala aan dehydrators zijn beschikbaar, waardoor het belangrijk is om te lezen van de instructies voor uw product alvorens het te gebruiken omdat koken tijden kan per merk verschillen. Als uw dehydrator met mesh-vellen komt, plaats ze in de drogen schaaltjes en droog het spek op hen. Dit helpt drain het vet. Controleer het spek om de paar uur. Indien nodig, en verwijder het deksel en veeg eventuele zichtbaar vet uit het spek voordat u doorgaat het droogproces. Als u wilt maken verschillende smaken, probeer kruiden het spek vóór het drogen het. Gebarsten zwarte peper, ahornsiroop en uienpoeder zijn opties die paar goed met de smaak van gekookte spek.

Overwegingen

Drogen gekookt spek, vermindert het gewicht en volume. Een pond gekookt spek leidt meestal alleen over 2 of 3 ounces gedroogd spek. Het kiezen van hoogwaardige stukken spek produceert beter proeverij gedroogd spek en minder is verloren als gevolg van vetgehalte. Probeer met behulp van gedroogd spek als een kruiden voor plantaardige salades, bean soep of als een pizza topping.


gerelateerde artikelen